Film
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 5 glasov Ocenite to novico!
Christian Bale
Malo brade in Bale bi bil mlademu Jobsu lahko podoben skoraj toliko kot Ashton Kutcher.
Lanski film Jobs je bil posnet brez kakršnega koli sodelovanja ali privolitve podjetja Apple. Foto: Kolosej

Dodaj v

Bi bil Christian Bale boljši Jobs kot Ashton?

Vprašanje je, ali sploh potrebujemo še en film na isto temo
23. marec 2014 ob 12:12,
zadnji poseg: 23. marec 2014 ob 12:46
Ljubljana - MMC RTV SLO

Medtem ko je lanska podpovprečna biografska drama Jobs z Ashtonom Kutcherjem že potonila v pozabo, se lahko začnemo veseliti drugega napovedanega filma o pokojnem Stevu Jobsu, za katerim stojita David Fincher in Aaron Sorkin.

Film, ki še vedno nima naslova, producirajo Scott Rudin, Mark Gordon in Guymon Casady; David Fincher menda še ni podpisal pogodbe, a se s studiem pogovarja o tem, da bi projekt režiral. Pri tem ima en pomemben pogoj: sodeloval bo le, če bi Jobsa v filmu igral Christian Bale, ki je bil za svojo vlogo v Ameriških prevarah letos nominiran za oskarja.

Fincher je med snemanjem Dekleta z zmajskim tatujem sicer kar nekajkrat prišel navzkriž s studiem Sony, a so - po pisanju filmskega bloga The Wrap - dovolj zavzeti, da bi ga pridobili, in so mu pripravljeni v marsičem ustreči. Vseeno pa obstaja vsaj ena majhna težava: Balu, ki bi bil, tako kot Kutcher, lahko zelo podoben Jobsu v mladih letih, ni vloge še nihče ponudil. Nekdanji Batman si je tako po koncu snemanja drame Exodus z Ridleyjem Scottom, v kateri igra Mojzesa, že vzel daljši odmor.

Sorkin, ki je za scenarij za film Družabno omrežje, svoje prejšnje sodelovanje s Fincherjem, dobil oskarja, se je tudi tokrat naslonil na knjižno predlogo - avtorizirano Jobsovo biografijo izpod peresa Walterja Isaacsona. Knjiga je nastala na podlagi več kot 40 intervjujev iz leta 2011 umrlim podjetnikom.


Zgoraj omenjeni lanski film Jobs (režija: Joshua Michael Stern) je po svetu večinoma naletel na mlačen sprejem tako pri kritikih kot pri občinstvu, vsega skupaj pa je zaslužil bornih 35 milijonov dolarjev. A pri Sonyju očitno kljub temu verjamejo, da niša za film o Jobsu z zvezdniško zasedbo še obstaja, in premiero okvirno načrtujejo za leto 2015.

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
assange
# 23.03.2014 ob 12:23
ja, naj nekdo posname film o tem, kako otroci sestavljajo telefone (sicer tudi drugih proizvajalcev, ne samo Appla), pa kako so ljudje zaprti v tovarne, da tam spijo, delajo in živijo.
Naj povedo še to, da je Apple največji utajevalec davkov v ZDA, pa še kaj.
hombre
# 23.03.2014 ob 12:21
Malikovanje Jobsa? Malo posnamite na kak način Apple izdeluje svoje igračke...
neutrino
# 23.03.2014 ob 12:45
S samega igralskega vidika je ta naslov bolj retorično vprašanje kot pa resno vprašanje. Ashton ni niti v isti ligi kot Bale. Sploh vprašanje če lahko rečemo, da sta v istem športu :D
Se mi pa zdi butasto da je treba posneti še en film o Jobsu. Ja imel je veliko pozitivnih lastnosti in bil zelo uspešen, ampak je imel tudi temno plat, ki jo vsi, ki ga poveličujejo skoraj kot boga, (ne)namerno popolnoma spregledajo.
jasej1
# 23.03.2014 ob 12:49
Bale in Fincher - zagotovo dobitna kombinacija. David je že z The Social Network dokazal, da zna odlično izpeljati biografije. Predvsem imam tukaj upanje, da se ne bo povzdigovalo pokvarjenega Jobsa, ker je tudi Marka Zuckerberga predstavil v precej pokvarjeni luči.
kaj_kaj?
# 23.03.2014 ob 18:31
O Jobsu se da narediti super film. Pravo dramo. Recimo, not daš elemente morale in etike, omeniš Ritchija, film mora vsebovati veliko količino kredibilnih in zanimivih podatkov in recimo prikažeš drugo plat Jobsovega dela. Sigurno lahko posnameš super film.
kurt-china
# 23.03.2014 ob 17:28
@Wazpex47.. kaj si pozabil dodat spodaj:

sent from my iPhone
tesnilo
# 25.03.2014 ob 16:19
Bale je po mojem mnenju še en precenjen igralec

b***, please
bakasliskovic
# 23.03.2014 ob 12:49
Bale ne se mi zamerit, prosim te lepo!!!
AndrejP
# 25.03.2014 ob 11:25
jObs je brezvezen film delno tudi zaradi slabega glavnega igralca. Za primero: Noah Wiley ni ravno material za Oscarja, pa je v Piratih Silikonske doline v vlogi Stevea Jobsa (ki je bil takrat resda še živ) proti Kutcherju naravnost blestel.

Bale je po mojem mnenju še en precenjen igralec in film bo verjetno marginalno boljši od Kutcherjevega.

No ja, morda bomo lahko pa čez 4 leta gledali še en film o Stevu Jobsu, kjer ga bo upodobil Dwayne "The Rock" Johnson...
VinBencin
# 23.03.2014 ob 17:32
assange
razlikuješ med nezakonito davčno utajo in zakonitim davčnim izogibanjem???
Davčnega izogibanje se ne poslužujejo samo podjetja, ki nimajo prihodnosti... tržni zakon.
prim00z
# 23.03.2014 ob 12:17
krneki, tako kot 2 hulka, 2 spider mana, itd... brezveze
WaZpeX47
# 23.03.2014 ob 13:25
hombre in assange, pejta kam objemat kakšno drevo pa potočit solzico.
Kazalo