V svojem zadnjem projektu pred filmsko kamero je Robin Williams načel LGTB-tematiko. Foto: EPA
V svojem zadnjem projektu pred filmsko kamero je Robin Williams načel LGTB-tematiko. Foto: EPA
Prizor iz filma Boulevard.

Groba, nedokončana različica filma Boulevard je še pred nenadno smrtjo Robina Williamsa naletela na dober sprejem na filmskem festivalu Tribeca v New Yorku. V filmu režiserja Dita Montiela Williams igra Nolana Macka, možaka v srednjih letih, ki je prisiljen na novo premisliti o svoji spolni usmerjenosti - zaljubi se namreč v prostituta (Roberto Aguire).

In čeprav bi si "zadnji film Robina Williamsa" že zaradi tega opisa marsikdo želel videti, producenti za zdaj še niso našli distributerja, ki bi film spravil do kinematografov. Premiera je bila napovedana že pred nekaj meseci, a je zaradi prešibke finančne podpore vse skupaj padlo v vodo.

Je film preprosto - preslab?
"Res je žalostno, ampak skoraj nemogoče se zdi, da bo Boulevard zdaj sploh ugledal luč sveta," je neimenovani vir povedal za britanski The Mirror. "Očitno ne najde podpore, ki bi jo potreboval za distribucijo. Igralska zasedba se je trudila, ekipa se je trudila, ampak iz različnih razlogov ni videti preveč verjetno."

"Obstajajo ugibanja, da je film nezadosten in da distributerja ne najde zato, ker ne dosega kakovosti."

Le nekaj tednov pred smrtjo je Williams Boulevard opisal kot "čudovit, žalosten film", snemanje pa kot "močno izkušnjo". "Poročen je in razkriti se mora svoji ženi. To je bilo močno."

Na vrsto za kinopremiero v resnici čakajo še trije filmi, v katerih bomo lahko vsaj malo videli Williamsa: nadaljevanje Noči v muzeju, Secret of the Tomb (prihaja decembra), A Merry Friggin' Christmas (ameriška premiera bo 7. novembra) in znanstvenofantastična komedija Absolutely Anything, v kateri pa je Williams samo posodil glas psu Simona Pegga.