Cohen se je v Freddieja prvič (za šalo) prelevil na MTV-jevih nagradah leta 2005, ko je prišel skupino Green Day napovedat v enodelnem dresu in z besedami:
Cohen se je v Freddieja prvič (za šalo) prelevil na MTV-jevih nagradah leta 2005, ko je prišel skupino Green Day napovedat v enodelnem dresu in z besedami: "Živjo, to sem jaz, Freddie Mercury. Hecam se, on je umrl za aidsom." Foto:

Igralec naj bi se vlogi odpovedal zaradi "umetniških razhajanj": kot poroča filmski blog Deadline, naj bi Brian May, John Deacon in Roger Taylor, ki imajo pri projektu pravico veta na scenarij in izbiro režiserja, hoteli posneti "prijeten, družinski film o skupini Queen", medtem ko si Cohen predstavlja "drzno, skrivnosti razkrivajočo zgodbo s cenzorsko oznako R, ki bi se osredotočala predvsem na karizmatičnega frontmana". Dogajanje filma bo postavljeno v čas okrog leta 1985 in nastopa Queenov na Live Aidu.

May in Taylor sta zadolžena za glasbo, ki bo predvajana v filmu: menda bomo lahko slišali tako glasbo skupine kot tudi Mercuryjeve soloprojekte. Cohen je k projektu privedel scenarista Petra Morgana (Frost/Nixon), pa tudi celo paleto zanimivih režiserjev, od Davida Fincherja (Klub golih pesti) do Toma Hooperja (Kraljev govor), a nobeden izmed njiju ni dobil potrebne zelene luči od Queenov. (Morgan je podpisan kot scenarist, med producenti filma pa je med drugim tudi Robert de Niro.)

Tokrat bi verjetno presegel parodijo
Cohen, ki je pokojnemu pevcu neverjetno podoben, je svoje zanimanje za vlogo prvič javno izrazil leta 2010: takrat je bilo to za igralca, ki je znan predvsem po svojih politično nekorektnih, škandaloznih alter egih in lažnih dokumentarcih, zanimiv obrat v karieri. Trenutno pripravlja film o tajnem agentu, podobnem Jamesu Bondu, ki se mora podati na beg s svojim dolga leta izgubljenim bratom, ne prav bistrim huliganom.

V načrtu ima tudi film, ki temelji na resnični zgodbi o hongkonškem milijonarju, ki je ponudil bajno vsoto kateremu koli moškemu, ki bi mu uspelo poročiti njegovo istospolno usmerjeno hčer.

Njegov zadnji film Diktator je zaslužil 177 milijonov ameriških dolarjev (134 milijonov evrov).