Fanta sta se postarala, nista se pa spametovala. Foto: YouTube
Fanta sta se postarala, nista se pa spametovala. Foto: YouTube
"Stvari, ki jih bomo počeli, so takšne, da bo še straniščni prizor iz prvega dela neprepričljiv," je pred časom napovedal Daniels, soigralca Carreyja pa je označil za genija komedije. Foto: YouTube

Osnovni zaplet filma je iz napovednika precej razumljiv: Harry (Jeff Daniels) Lloyda (Jim Carrey), ki je - zaradi nesrečne ljubezni v prvem filmu - za dvajset let padel v katatonično stanje, obiskuje v psihiatrični ustanovi. Izkaže se, da je Lloyd že ves čas priseben, a se je "za foro" dve desetletji delal neodzivnega ("Brilijantno!", zavrešči Harry). Pozneje dvojica ugotovi, da ima Harry že odraslo hčerko, za katero ni nikoli vedel (in v katero se Lloyd ob pogledu na fotografijo zaljubi). Butca se tako lotita misije iskanja izgubljene hčerke ...

Čeprav sta oba igralca v zadnjih 20 letih dokazala, da zmoreta še kaj več od padanja po tleh in neumnih pričesk - Daniels je imel glavno vlogo v seriji Newsroom, Carrey pa je nastopil tudi v resnih dramah, denimo Večno sonce brezmadežnega uma -, sta v novem napovedniku videti v odlični formi za svoje stare neumnosti. V tistih nekaj minutah vidimo požig motela, počitek sredi prometne ceste in za hip celo vrnitev slavnega "pasjega" kombija.

Tudi nadaljevanje režirata brata Farrelly in potrjeno je, da se v epizodni vlogici v filmu pojavi tudi Jennifer Lawrence (kot mlajša različica lika Kathleen Turner). Ameriška premiera komedije je napovedana za 14. november.

Carrey in Daniels sta napovednik predstavila med obiskom v šovu Jimmyja Fallona; ob tej priložnosti sta nastopila tudi v skeču Resnični ljudje, umetne roke. Ogledate si ga lahko v spodnjem posnetku.