Četici prelestnih Bondovih deklet se pridružujeta Lea Seydoux in Monica Bellucci (na fotografiji v objemu 'blond Bonda' Daniela Craiga). Foto: Reuters
Četici prelestnih Bondovih deklet se pridružujeta Lea Seydoux in Monica Bellucci (na fotografiji v objemu 'blond Bonda' Daniela Craiga). Foto: Reuters
Avstrijski igralec Christoph Waltz (pred dnevi je dobil svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih) je mednarodni preboj doživel z vlogo v Tarantinovih Neslavnih barabah, ki mu je prinesla prvega oskarja. Drugega je dobil za še eno sodelovanje z istim režiserjem: Django brez okovov. Foto: Reuters
Spectre, 24. film o tajnem agentu 007, v kina prihaja naslednjo jesen. Foto: Reuters

Oberhauser oziroma Blofeld v novem filmu o Jamesu Bondu bo Avstrijec Christoph Waltz. Tudi v ženskih vlogah bomo občudovali Evropejki: Italijanko Monico Bellucci in Francozinjo Leo Seydoux, ki bosta upodobili Lucio Sciarro in Madeleine Swann.

V filmu z naslovom Spectre (do zdaj se je o njem pisalo kot o projektu z delovnim naslovom Bond 24), ki v kinematografe prihaja čez slabo leto, natančneje 6. novembra 2015, bo glavno vlogo še enkrat prevzel "blond Bond", britanski očarljivec Daniel Craig.

Zasedbo poleg omenjenih dopolnjujejo še stari znanci Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear in Ben Whishaw, novinca na seznamu pa sta Andrew Scott in David Bautista.

Že sedmi filmski Blofeld
O tem, da bo v naslednjem Bondu nastopil tudi 58-letni Waltz, se je namigovalo že nekaj časa, mediji so v glavnem pravilno ugibali, da bo upodobil lik kultnega "zlobca" Ernsta Stavra Blofelda, ki se je v filmih o agentu 007 doslej pojavil v podobah šestih različnih igralcev.

(Parodija na vlogo Donalda Pleasencea je bil, denimo, lik Dr. Evila iz vohunskih parodij Mika Myersa o Austinu Powersu.)

Zdaj vse kaže na to, da bo avstrijski dvakratni oskarjevec upodobil lik Franza Oberhauserja, sina pokojnega smučarskega učitelja Hansa Oberhauserja, ki je Bondu predstavljal nekakšen očetovski lik. A pozneje naj bi se izkazalo, da je to pravzaprav zlobni Blofeld ...

Trideset let odsotnosti
Blofeld - z njim je povezana tudi zločinska organizacija Spectre iz naslova - se je v filmu o Jamesu Bondu nazadnje pojavil leta 1983 (šlo je za bondijado z naslovom Nikoli ne reci nikoli, v kateri je zlobneža igral Max von Sydow), saj so se dediči soustvarjalca lika Kevina McCloryja z ustvarjalci franšize zapletli v več let trajajoči sodni proces zaradi nejasnosti v zvezi z lastništvom avtorskih pravic.

Zadeva je bila razrešena novembra lani in zdaj prihaja Spectre z Blofeldom vred. Akcijski spektakel bodo pod taktirko Mendesa - podpisal se je že pred prejšnji film iz franšize Skyfall, ki je zaslužil neverjetnih 1,2 milijarde dolarjev - snemali v Londonu, mehiški prestolnici, Rimu, Maroku in na več gorskih prizoriščih v Avstriji. Osrednji lik se bo kot po navadi naokrog prevažal v slogu: v novem aston martinu DB10.

Oglejte si nekaj utrinkov s slavnostnega razkritja naslova in zasedbe nove bondijade.