Deadpool je drugačen od superjunakov, ki smo jih navajeni: preklinja, preganja krila in ima neverjetno temačen smisel za humor. Foto:
Deadpool je drugačen od superjunakov, ki smo jih navajeni: preklinja, preganja krila in ima neverjetno temačen smisel za humor. Foto:
Deadpool
Oboževalci stripa adaptacijo silno nestrpno pričakujejo že od julija, ko je ekipa na konvenciji Comic-Con požela stoječe ovacije. Foto: YouTube

Videti si, kot da bi Freddy Kruger z obrazom po*ukal topografski zemljevid Utaha.

Iz napovednika za film
Prav 38-letni Reynolds, silen oboževalec stripa, je menda pri studiu več let lobiral, da bi ga adaptirali za veliko platno. Foto: YouTube

V napovedniku, ki je bil premierno predvajan v šovu Conana O'Briena, v shematičnih potezah izvemo junakovo ozadje: Wade Wilson (Ryan Reynolds) supermoči v okviru spornega vladnega programa sprejme kot edini mogoči izhod, ko mu grozi zanesljiva smrt zaradi raka na pljučih, jetrih, prostati in možganih ("Same stvari, brez katerih lahko živim," pripomni sarkastično v zdravnikovi ordinaciji.) Ampak tudi obet nevarne in boleče operacije, ki ga bo prelevila v novo bitje, mu ne more preprečiti gobezdanja in duhovičenja. "Samo da moja oprava ne bo zelena - ali animirana!" (Zelena je bila seveda obleka Zelene svetilke, ki ga je igral Reynolds in ki je pogorel pri občinstvu.)

In če vas zanima, kako je novorojeni Deadpool videti brez svoje maske, vam to Weasel (T. J. Miller) zelo nazorno pojasni: "Videti si, kot da bi Freddy Kruger z obrazom po*ukal topografski zemljevid Utaha. Grozljiv. Kot da bi avokado poseksal še starejši avokado."

Deadpool v kinematografe prihaja februarja 2016; svoj ognjeni krst bo z njim prestal Tim Miller, poleg že omenjenih pa igrajo Morena Baccarin, Gina Carano, Ed Skrein in Brianna Hildebrand.

Vse, česar ne boste videli v Batmanu
Marvelov filmski studio doslej še ni odobril spektakla, ki bi zaslužil višjo cenzorsko oznako od PG-13; nočejo si pač krčiti potencialnega ciljnega občinstva. A ravno Deadpool, v katerem bo nekdanjega plačanca igral Ryan Reynolds, bo prebil to magično mejo."Deadpool bo odločen R," napoveduje producent Simon Kinberg, ki je v preteklosti produciral, denimo, že Može X (Dneve pretekle prihodnosti). "Nazorno bo. Nobenih tabujev nimamo. Lahko se bodisi zavežeš res šokantnemu, meje premikajočemu filmu - ali pa se ne."

Deadpool, ki je znan kot "plačanec z gofljo", se je rodil kot stripovski zlobec, a se je od takrat že prelevil v fenomen silno ljubega antijunaka. Ima podobne zdravilne moči kot Wolverine, član ekipe Mož X; prav v spin-off filmu te franšize, Origins, je leta 2009 nastopil Reynolds.

Deadpoolov rod in zgodovina sta namerno nejasna, ima pa eno zelo zanimivo lastnost: zaveda se, da je stripovski junak in pogosto tudi poruši t. i. "četrto steno" in se izrecno obrne na bralca. V filmski adaptaciji bo imel tudi pribočnico: Negasonic Teenage Warhead bo Brianna Hildebrand. Njen lik, v civilu je znana kot Ellie Phimister, se v stripih po navadi pojavlja ob Možeh X kot učenka telepatinje Emme Frost.

Videti si, kot da bi Freddy Kruger z obrazom po*ukal topografski zemljevid Utaha.

Iz napovednika za film