"Gre za zgodbo o tem, kako je neverjetna ekipa briljantnih ljudi ustvarila pravi televizijski unikat," je o prihajajočem filmu, ki ga bo BBC 2 predvajal naslednje leto, povedal scenarist Mark Gatiss.

Rekordna znanstvenofantastična serija
Gatiss, ki je tudi napisal nekaj epizod leta 2005 oživljene serije Doctor Who in igral v njih, je o filmu z naslovom An Adventure in Space and Time (Dogodivščina v prostoru in času) povedal tudi, da bo govoril o igralcu Williamu Hartnellu, ki je Doctorja leta 1963 upodobil prvi. Prej je bil Hartnell znan po vlogah žilavih možakarjev, s serijo Doctor Who pa je postal junak milijonov otrok in mladostnikov. "To zgodbo sem želel povedati že dolga leta! Da bom to lahko naredil na 50. rojstni dan Doctorja Whoja, pa je uresničitev mojih sanj," je navdušen Gattis.

Serija o nezemeljskemu Doctorju, ki rešuje človeštvo in druge civilizacije pred vesoljskimi sovražniki, je v Guinnessovi knjigi rekordov zapisana kot najdalj predvajana znanstvenofantastična TV-serija na svetu. Najprej so jo predvajali od leta 1963 do 1989, leta 1996 so posneli film, na televizijske zaslone pa se je osveženi Doctor Who vrnil leta 2005.

Steven Moffat, ki je trenutno glavni producent serije, se dolge zgodovine in pomembnosti serije zaveda: "Zgodba Doctorja Who je zgodba televizije, zato je primerno, da v letu 50. obletnice opravimo najpomembnejše potovanje v preteklosti in si ogledamo, kako je bil Tardis prvič lansiran." Več o filmu in predvsem, kdo bo igral Doctorja, bo znano naslednje leto.

Prvi del originalne serije Doctor Who lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.