David Victori - ime, ki ga boste, če bo priložnost dobro izkoristil, še slišali. Foto: YouTube
David Victori - ime, ki ga boste, če bo priložnost dobro izkoristil, še slišali. Foto: YouTube

Španski filmski režiser David Victori je s kratkim filmom The Guilt (Krivda) zmagal na filmskem festivalu Your Film Festival spletnega portala YouTube. Filme, ki so se uvrstili v finale, so prikazali v sklopu 69. beneškega filmskega festivala. Strokovna žirija je zmagovalca razglasila v nedeljo.

Victori je s filmom o moškem, obsedenim z maščevanjem ženinega umora, prepričal strokovno žirijo, v kateri sta sedela tudi režiser Ridley Scott in igralec Michael Fassbender (deset nominirancev v ožjem izboru so s kliki določili uporabniki YouTuba). Zmagovalec je prejel nagrado v vrednosti 500.000 dolarjev, Scott in Fassbender pa mu bosta svetovala pri produkciji njegovega naslednjega projekta.

Fassbender, ki je na beneškem filmskem festivalu leta 2011 prejel zlatega leva za vlogo v filmu Shame (Sramota), je Victorijev film opisal kot "zrel in prepričljiv".

Victori je svoje načrte za naslednji projekt že predstavil Scottu in Fassbenderju: "Veliko dela nas čaka - najraje bi videl, da bi začeli že jutri."