Prvi del Iger lakote je sklenil adrenalinsko prvo poglavje bitke za preživetje in nakazal ljubezenski trikotnik. Tudi če vedo, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju, želijo oboževalci mladinske knjižne serije dogajanje videti tudi na velikem platnu. Foto:
Prvi del Iger lakote je sklenil adrenalinsko prvo poglavje bitke za preživetje in nakazal ljubezenski trikotnik. Tudi če vedo, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju, želijo oboževalci mladinske knjižne serije dogajanje videti tudi na velikem platnu. Foto:
Morda niste vedeli, a Henry Cavill je bil menda prva izbira za vlogo Edwarda v vampirski sagi Somrak, preden so sklenili, da je bil pri 24 letih za vlogo srednješolca "prestar". Bil je tudi v ožjem izboru za Batmana, a je vlogo dobil njegov rojak Christian Bale. Foto: IMDb
Film World War Z, v katerem mora uslužbenec ZN-a (Brad Pitt) svojo družino in svet obvarovati pred apokalipso zombijev, bo ekranizacija satiričnega romana World War Z: An Oral History of the Zombie War. Premiera bo junija, režira Marc Forster.
Veliki Gatsby je pripoved o bajno bogatem Jayu Gatsbyju in njegovih zloglasnih zabavah na Long Islandu v času, "ko je bil džin nacionalna pijača in seks nacionalna obsesija".

Anketa, ki so jo opravili pri Fandangu, korporaciji, ki Američanom prek spleta prodaja kinovstopnice, je pokazala, da sta na vrhu seznama najtežje pričakovanih filmov leta 2013 nadaljevanji: drugi del Jacksonove trilogije Hobit, še pred njim pa drugi del trilogije Igre lakote, Catching Fire (v slovenščini: Kruto maščevanje). Prvi del akcijske sage, v kateri se Jennifer Lawrence bori za preživetje, je lani po vsem svetu zaslužil dobrih 687 milijonov dolarjev.

Že res, da s(m)o se pritoževali, da Jackson ni imel pravega (vsebinskega) razloga, da je relativno tanko knjižico Hobita razpotegnil na tri dele (in da se v prvem ni zgodilo dovolj), a to očitno ne pomeni, da se Američani ne veselijo drugega dela, v katerem naj bi se škratje končno spopadli z zmajem, ki jim je ugrabil grad. The Hobbit: The Desolation of Smaug (Hobit: Uničenje Smauga) v kinematografe prihaja decembra.

"Ljudje pač obožujejo megafranšize, to jih najbolj navduši," je pragmatičen glavni dopisnik Fandanga, Dave Karger. "Prvi del Iger lakote je v ljudeh zbudil apetit po še več. Enako bi se dalo reči za Hobita in Iron Mana".

Omemba ni naključna: tretji del franšize Iron Man, v katerem v orjaški oklep zleze Robert Downey Jr., v kinematografe prihaja maja, na seznamu najbolj pričakovanih filmov pa je na tretjem mestu.

S tem seznam nadaljevanj še ni končan: stopničke so za hip ušle nadaljevanju znanstvene fantastike Zvezdne steze iz leta 2009, Star Trek into Darkness. Na petem mestu sicer ni nadaljevanje, je pa že znana zgodba, Veliki Gatsby, v kateri naslovno vlogo igra Leonardo DiCaprio. Oba filma prihajata maja.

Ni treba biti strokovnjak za ugotovitev, da je znan koncept ključen dejavnik za vzbujanje zanimanja pri potencialnem občinstvu. "Pri Igrah lakote gre za to, da je ogromno ljudi, ki so videli prvi film, prebralo tudi že preostali dve knjigi in jih zanima, kakšna bo ekranizacija," očitne sklepe dela Karger. "Enako velja za Hobita. Kdo bi se seveda lahko vprašal, kam je izginila izvirnost, ampak ljudje se najbolj veselijo franšiz."

Najbolj seksi: Mila in Channing
Anketa je ob tem občinstvu ljudi povprašala še o najbolj seksi igralcih šele dobro začetega leta; pri ženskah se najbolj veselijo Mile Kunis, ki bo nastopila v novi ekranizaciji čarovnika iz Oza, Oz: The Great and Powerful; njen moški protipol je Channing Tatum, ki bo spomladi mišice napenjal v filmu G.I. Joe: Retaliation.

Med zlobneži se Američani najbolj veselijo v vlogi negativca že dobro znanega Bena Kingsleyja, ki bo glavni zlobec v tretjem Iron Manu; najtežje pričakovani apokaliptični film je World War Z, v katerem se bo proti zombijem boril Brad Pitt.

Najboljša novinca
Vnaprej se da očitno izbrati tudi najboljša nova igralca: to sta Alice Eve (Zvezdne steze) in sicer ne več neznani Henry Cavill, ki bo junija v filmu Man of Steel novi Superman.