Prvega gosta, Johnnyja Deppa, je Gervais napovedal kot
Prvega gosta, Johnnyja Deppa, je Gervais napovedal kot "človeka, ki bo oblekel dobesedno vse, kar mu predlaga Tim Burton". Nato je še malo drezal vanj, če je Turista sploh gledal. "Uuuuh ...ne," je bil Johnnyjev odgovor. Foto: Reuters
Gervaisa je zasenčil celo psiček, ki ga na podelitve in premiere s seboj po navadi pripelje ekipa filma Umetnik. Foto: Reuters
Zlati globusi so podeljeni

69. podelitev zlatih globusov je mimo, kipci so bili podeljeni brez gromozanskih presenečenj - razen tega, da so se nas nagrajenci s svojimi zahvalnimi govori očitno namenoma trudili uspavati (praviloma so zdrdrali vse sodelujoče, začenši s Harveyjem Weinsteinom (ki ima, kot smo slišali več kot enkrat, vzdevek Punisher). "Saj se vam ni treba zahvaljevati vsem, kar ste jih kdaj spoznali," je skušal dogajanje pospešiti Ricky Gervais. "Zahvalite se samo najpomembnejšima dvema, svojemu agentu in Bogu. Na mojo kariero sta imela agent in Bog približno enako vpliva."

Če smo ravno pri Gervaisu: čeprav se je voditelj večinoma držal predvidljivih šal (njegovo tipično, zelo osebno zbadanje na račun raznih polomov v zasebnih in poklicnih življenjih zvezdnikov je tokrat manjkalo), je nekajkat vendarle zadel žebljico na glavico. Združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu, ki nagrade podeljuje, je tako med drugim primerjal z nadaljevanko Boardwalk Empire, češ da gre pri obeh za skupino imigrantov, ki se je pred stotimi leti priselila v ZDA, se vpletla v korupcijo in se povzpela na vrh družbe. Prav tako posrečeno je bilo, da je rojaka Colina Firtha, enega tistih zvezdnikov, o katerem res nihče nima povedati česa slabega, napovedal kot neverjetnega rasista, ki rad brca slepe mucke.

Ampak, roko na srce, večino časa je samo grozil s tem, da bo zdaj zdaj izustil kaj grozljivo neprimernega - pa se to nikoli ni zgodilo. (Namesto njega je vskočil Seth Rogen, ki je nagrado podeljeval s Kate Beckinsale - in zato dvorani "razkril", da skuša skriti gromozansko erekcijo.) Pravemu ikonoklastu najbrž ne bi bilo treba razlagati, kako zelo uporniški je.

No, naj bo voditelj premil ali preoster, eno je gotovo: na podelitev zlatih globusov se v vsakem primeru zgrne vsa smetana Hollywooda, in to v najsijajnejših oblačilih. Kdo, s kom in kako uspešno, presodite v spodnji fotozgodbi.

Zlati globusi so podeljeni