Najbrž je samo vprašanje časa, preden nas bo doletela novica o nadaljevanju sage Igre lakote. Foto: Blitz film
Najbrž je samo vprašanje časa, preden nas bo doletela novica o nadaljevanju sage Igre lakote. Foto: Blitz film

Vsi štirje filmi - zadnjega so kinematografi predvajali novembra lani - so bili posneti po predlogi uspešne knjižne trilogije izpod peresa Suzanne Collins. Čeprav se je morala tehnična in igralska ekipa od sage posloviti, pa so nekateri že dali jasno vedeti, da bi takoj nadaljevali pustolovščino, če bi jim Collinsonova napisala kako nadaljevanje, preddel ali oddel (spin-off).

Na vprašanje naravnost, ali bi za serijo Igre lakote režiral še kak film, če bi se mu ponudila priložnost, režiser Francis Lawrence odgovarja: "Ja, če bi imeli dobro idejo in dobro zgodbo, bi absolutno režiral, a ta zgodba bi morala priti od Suzanne. Vem, da se v studiu Lionsgate trenutno pogovarjajo o preddelih ali nadaljevanjih, a trenutno nisem del njihovega procesa."

Večno pritoževanje (a na "simpatičen način")
Je bil pa zato Lawrence pripravljen postreči vsaj z anekdoto s snemanja filmov. V enem od dodatnih posnetkov na DVD-ju lahko vidimo Jennifer Lawrence (ki z režiserjem ni v sorodu), kako ji na snemanju čestitajo za opravljeno delo in za to, da se ni nikoli pritoževala, ob čemer ekipa ne more zadrževati smeha. "Oh, to pa zato, ker se je čisto vsak dan pritoževala, ampak na tak, zabaven način, kar je pač v njenem značaju ... Vsi vemo, da je rada na snemanju. Tukaj se počuti doma, na varnem," je pojasnil režiser.

"Ampak po značaju je pač taka, da se v sekundi, ko pride na snemanje, začne pritoževati, kdaj bo kosilo - in to po navadi že po prvem posnetem kadru ... Taka pač je in zato smo se vsi smejali."