Futurama  je, če odmislimo zapite alkoholike in jastogom podobne vesoljce, pisarniška komedija; v njej spremljamo vsakodnevno rutino medplanetnega dostavljalskega podjetja Planet Express in njegovih uslužbencev. Foto:
Futurama je, če odmislimo zapite alkoholike in jastogom podobne vesoljce, pisarniška komedija; v njej spremljamo vsakodnevno rutino medplanetnega dostavljalskega podjetja Planet Express in njegovih uslužbencev. Foto:
Pri nastajanju serije so se poigravali tudi z imenoma Aloha Mars! in Doomsville.

Američani bodo poslednjo epizodo Futurame videli že 4. septembra letos; zadnji sklop epizod na spored prihaja 19. junija. "Radi bi še nadaljevali, ker imamo na zalogi še veliko zgodb,"je za Entertainment Weekly priznal Matt Groening , ki je še pred Futuramo ustvaril animirano serijo z najdaljšim stažem na televiziji, Simpsonove. "Ampak če ne bomo, je tole zares dobro slovo ... Zadnje epizode so po mojem mnenju najboljše, kar smo jih kdaj posneli." (V drugi polovici sezone so svoje glasove za epizodne vlogice posodili košarkarski zvezdnik Larry Bird, komičarka Sarah Silvermanin startrekovec George Takei .)

Pri Comedy Central so znanstvenofantastično animirano serijo, ki je postavljena na vesoljsko ladjo v 31. stoletju, odkupili v letu 2007, ko se je izkazalo, da ponovitve starih delov na kabelski televiziji gleda ogromno ljudi.

"V podobnem položaju smo že bili; ko delaš epizode, ki so vsaj tako dobre ali boljše kot najboljše, kar si posnel do zdaj, si seveda v veliki skušnjavi, da bi nadaljeval," pravi Groening. "Za zdaj zadržujemo sapo in čakamo, kaj bodo rekli oboževalci."

"Tako ali tako smo bili v 'bonus rundi'"
Izvršni producent David X. Cohen je malo drugačnega mnenja: "Že zadnjih par sezon se mi je zdelo, da smo dobili nekakšno 'bonus rundo', zato ne morem reči, da sem zaradi te novice ravno obupan. Nekaj takega sem pričakoval pred dvema letoma. Na tej točki imam kovček ves čas pri vratih pisarne, tako da sem v vsakem trenutku pripravljen na odpoved."No, Futurama je ravno pred dvema letoma dobila nagrado emmy za izjemen animiran program.