Film
()
George Michael se je predstavil na Berlinalu.
George Michael je znan po tem, da se nerad pogovarja z novinarji.

Dodaj v

George Micheal: Slovo s filmom

In to kar na Berlinalu
17. februar 2005 ob 10:20
Berlin

Britanski zvezdnik George Michael je z dokumentarcem, predvajanim na Berlinalu, napovedal odhod iz prvih glasbenih vrst.

V filmu George Michael: A Different Story je prikazana njegova življenjska in poklicna pot, v kateri so osvetljene tudi slabe strani zvezdniškega življenja. Stominutni film gledalca popelje od izgube partnerja zaradi aidsa, prek materine smrti in do v tabloidnih medijih že stokrat pogretega seksualnega prekrška na stranišču na Beverly Hillsu.

Redek vpogled v zasebnost pevca
Pomembno vlogo pa igrajo tudi njegova politična stališča, saj je bil eden od najglasnejših nasprotnikov britanskega posredovanja v Iraku. Po trditvah kritikov je dokumentarec zanimiv, zato ker prikazuje življenje zvezdnikov, hkrati pa imamo možnosti videti tudi zasebno življenje pevca, ki je znan po tem, da nima rad novinarjev.

Ob predstavitvi filma na festivalu v Berlinu je dejal, da se mu je zdelo pomembno razložiti svojo zgodbo, preden izgine s prizorišča. Dodal je, da se v prihodnosti vidi kot pisec glasbe in besedil za druge, najbolj pa ga privlači moderna resna glasba.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo