Poleg tega da je igralka, je Greta Gerwig tudi zelo uspešna scenaristka. Foto: EPA
Poleg tega da je igralka, je Greta Gerwig tudi zelo uspešna scenaristka. Foto: EPA
Lik Sally v novi seriji pravzaprav zveni skoraj enako kot lik Frances, ki je Greti prinesel nominacijo za zlati globus. Foto: Kinodvor

V pilotni epizodi nanizanki How I Met Your Dad bo Gerwigova igrala Sally, "Petra Pana v ženskem telesu", dekle, ki ni nikoli odraslo in se ji ne sanja, kaj hoče v življenju, ter je po manj kot letu dni zakona tik pred tem, da se razide s svojim možem. Če bo TV-mreža dejansko naročila celotno sezono serije, se bo igralka priključila tudi scenaristični ekipi.

Ne pričakujte Tedove druščine
How I Met Your Dad bo "spinoff" serije How I Met Your Mother (torej nadaljevanje iste rdeče niti), le da bodo začeli novo zgodbo z novimi liki. Pilotno epizodo so napisali Emily Spivey (Parks And Recreation, Saturday Night Live), Carter Bays in Craig Thomas (sodelovala sta pri seriji HIMYM), režirala pa jo bo Pamela Fryman, prav tako članica ekipe prvotne serije.

Vloga za Greto Gerwig je dodeljena ob nominaciji za zlati globus, ki si jo je zaslužila z vlogo v indiedrami Frances Ha; zanjo je (z Noahom Baumbachom) napisala tudi scenarij. Doslej smo jo - sicer v manjših vlogah - lahko videli tudi v Greenbergu, Rimu z ljubeznijo in romantični komediji No Strings Attached. Pred kratkim je sklenila snemanje ekranizacije romana Philipa Rotha, The Humbling, v katerem nastopi ob Alu Pacinu.

Filmski blog Deadline poroča, da so pri CBS-ju Greto za snemanje pilotne epizode snubili že dolgo, češ da v njej vidijo "novo Zooey Deschanel", še eno ljubljenko indiefilma, ki je pilotno epizodo Novega dekleta (New Girl), ki je zdaj uspešnica, posnela pred tremi leti. Menda je mreža po pilotni epizodi snemanje celo pripravljena prestaviti iz Los Angelesa v New York in ji tako priti naproti.

Ljudje so še vedno snobi glede televizije (če ni HBO)
Nekateri oboževalci so novico o Gretini novi vlogi sprejeli precej manj navdušeno, češ da se je igralka "prodala" in "pozabila na svoje indiekorenine". "To je tako, kot ko je Nirvana podpisala z založbo Geffen," je bes "alternativcev" povzel nekdo na forumu. "Zakaj Greta? Zakaj??" je tvitnila novinarka bloga New York magazina, Vulture. "Greta Gerwig si je zagotovila svojo finančno prihodnost, jaz pa sem uradno izgubil vsako zanimanje zanjo," se je strinjal tudi kritik Jordan Hoffman.