Film Cogan's Trade  bo sledil neusmiljenemu, učinkovitemu Jackieju Coganu na nevarni in nasilni poti po podzemlju, kjer mu pot prekrižajo različni gangsterski liki z obrazi močne igralske zasedbe. Foto: EPA
Film Cogan's Trade bo sledil neusmiljenemu, učinkovitemu Jackieju Coganu na nevarni in nasilni poti po podzemlju, kjer mu pot prekrižajo različni gangsterski liki z obrazi močne igralske zasedbe. Foto: EPA
Sopranovi
James Gandolfini in Vincent Curatola se bosta še enkrat srečala na napačni strani zakona.
Jesse James in strahopetni Robert Ford.
Režiser Andrew Dominik ponavlja tudi sodelovanje z igralcema Caseyjem Affleckom in Samom Rockwellom, ki smo ju videli že v njegovem filmu Jesse James in strahopetni Robert Ford.

Govorimo o filmu Cogan's Trade, v katerem naslovna vloga pripada prav zvezdniku filmov Sedem, Neslavne barabe, Nenavaden primer Benjamina Buttona in še mnogo bi jih lahko našteli. Pitt se pripravlja na vlogo Jackieja Cogana, profesionalnega izterjevalca, ki mu je naloženo, da razišče rop med igro pokerja, ki bi morala potekati pod zaščito mafije.
Stari znanec tega žanra, Ray Liotta, bo igral Marka 'Markieja' Trattmana, nesrečnega možakarja, ki v motelu vodi igro, ta pa se vse bolj sprevrača v polom.
James Gandolfini kot zapiti morilec
Poleg omenjenega šopka igralcev bodo v filmu režiserja Andrewa Dominika nastopili še Sam Rockwell, Casey Affleck, Mark Ruffalo, Richard Jenkins in Vincent Curatola. Zadnjega se bodo spomnili gledalci HBO-jeve serije Sopranovi, vodja mafijske družine v New Jerswyju pa bo tako še enkrat skupaj nastopil z Johnnyjem Sackom, vodjo newyorške družine Lupertazz. Gandolfini naj bi igral zapitega profesionalnega morilca, Curatola pa možakarja srednjih let, ki se skuša po dosluženi zaporni kazni maščevati tistim, ki so ga spravili za 'zapahe'.
Po romanu iz leta 1974
Režiser, ki je z nekaterimi člani igralske zasedbe sodeloval že pri filmu Jesse James in strahopetni Robert Ford (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert), se je pri trilerju Cogan's Trade, naslonil na roman Georgea V. Higginsa iz leta 1974.
V kinodvoranah prihodnje leto
Film nastaja pod produkcijo The Weinstein Co. in Pittove Plan B Entertainment, snemanje pa se bo začelo še ta mesec v New Orleansu. V kinematografe na bi film prišel v začetku leta 2012.