Stilizirani videz izvirnega filma tudi v nadaljevanju ostaja nespremenjen. Foto:
Stilizirani videz izvirnega filma tudi v nadaljevanju ostaja nespremenjen. Foto:
... Jessica Alba pa je menda "osemkrat boljša igralka".
Film v kinematografe prihaja avgusta, med poplavo visokoproračunskih spektaklov o superjunakih.

Sodeč po videnem tudi nadaljevanje ohranja idiosinkratični slog predhodnika: peripetija se odvija v črno-belem, s samo občasnimi pljuski živih barv. V jedru zapleta je zapeljivka Ava (Eva Green), ki se obrne na Dwighta McCarthyja (Josh Brolin), da bi ji pomagal pobegniti nevarnemu bivšemu možu. Iz prvega filma se vračajo liki Jessice Albe, Brucea Willisa in Rosario Dawson, zasedbi pa se med drugim pridružujeta še Juno Temple in Jeremy Piven.

Od barske plesalke do angela maščevanja
Nancy Callahan (Jessica Alba) je še vedno plesalka v zakotni beznici, a smrt Johna Hartigana (Bruce Willis) v prejšnjem filmu jo je spremenila. "Hoče maščevanje," njeno motivacijo razlaga Miller. "Sita je tega, da jo obravnavajo - kot ona temu reče - samo kot dobro rit." Robert Rodriguez, ki si bo z Millerjem spet delil režiserjev stolček, še dodaja: "V tistem prvem filmu smo videli majhno deklico. Zdaj je že angel maščevanja." Čeprav Albe v zadnjem času nismo videli v veliko filmih, Miller zagotavlja, da "je zdaj osemkrat boljša igralka kot v prvem delu". Mickey Rourke se vrača kot morilski Marv, Joseph Gordon-Levitt pa bo Johnny, zakrknjen igralec na srečo, ki "je v pokru premagal napačnega tipa".

Mesto greha 2 ne bo ekranizacija katerega od stripov Franka Millerja, pač pa je bila - takrat še pod naslovom The Long Bad Night - napisana posebej z ekranizacijo v mislih. "Hoteli so film, ki bi tudi ljubiteljem stripa ponudil nekaj novega in nepričakovanega, zato so dodali nov zaplet," je v nekem intervjuju pojasnil Gordon-Levitt. "Res me je zanimalo, kako bo brati scenarij, v katerem se liki nanašajo na konkretne igralce."

Sicer pravi še, da je nad posnetim filmom navdušen ter da je še posebej velik vtis nanj naredila epizodna vlogica Lady Gaga. "Zdelo se mi je: ok, hočejo imeti prizor z veliko popzvezdo, saj razumem. Ampak potem se je pojavila in blestela. Razumela je svoj lik, bila je čista profesionalka. Name je naredila velik vtis."

Idealen za 3D
Ameriška (in svetovna) premiera filma Sin City: A Dame To Kill For je napovedana za 22. avgust. Čeprav je bila cela produkcija dolga in polna ovir, sta Miller in Rodriguez menda tik pred tem, da bosta gotova; trenutno pilita le še posebne učinke. "Na Mestu greha je nekaj, zaradi česar se mi je zdelo, da bo zelo primeren za 3D," pravi Rodriguez. "Podobe so tako minimalistične in abstraktne ... v 3D jih skoraj bolje vidiš. Res bo kul."