Hurt je v polstoletni karieri prejel številna cehovska priznanja. Foto: EPA
Hurt je v polstoletni karieri prejel številna cehovska priznanja. Foto: EPA

74-letni Hurt si je naziv prislužil za več kot 50-letno igralsko kariero, v kateri je nastopal v številnih filmih in bil tudi večkrat nagrajen. Igralka in pisateljica Joan Collins pa si je prislužila naziv dame, poroča britanski BBC.

Hurt se med drugim lahko pohvali s štirimi nagradami bafta in zlatim globusom. Za oskarja je bil nominiran dvakrat, za vlogi v filmih Polnočni ekspres v režiji Alana Parkerja (1978) in Človek slon v režiji Davida Lyncha (1980).

Collinsova, igralka, ki slovi po vlogi v seriji Dinastija, pa si je naziv dame zaslužila za svojo dobrodelno dejavnost. Enainosemdesetletnica je dejavna v številnih dobrodelnih organizacijah, ki nudijo pomoč predvsem otrokom in mladim. Igralka je dejala, da je ob dodelitvi častnega naziva vznemirjena in zelo počaščena.

Naziv dame so si prislužile tudi pesnica Carol Ann Duffy, TV-napovedovalka Esther Rantzen, igralka Kristin Scott Thomas in modna oblikovalka Mary Quant. Odlikovanja častnik britanskega imperija (OBE) pa sta bila deležna igralca James Corden in Sheridan Smith.