"To, da sem se na televiziji pojavljal po 22 minut na dan, me je očitno strlo. Precej prepričan pa sem, da lahko tu in tam ustvarim po nekaj minut vsebine." Foto: EPA

Nove digitalne vsebine bo HBO ponujal prek svojih platform HBO Now in HBO Go. Pogodba HBO-ju zagotavlja tudi predkupne pravice za morebitne televizijske in filmske podvige v Stewartovi prihodnosti, poroča The Hollywood Reporter.

Nove vsebine po večkrat na dan
Pri prvem projektu bo Stewart sodeloval s podjetjem OTOY, ki grafične vsebine izdeluje v oblaku; z novimi tehnologijami bodo ustvarjali aktualne digitalne vsebine kratkega formata, ki se bodo na platformi HBO Now osveževale večkrat na dan. O dodatnih projektih bodo javnost obveščali, ko se o njih dogovorijo.

"Jon Stewart je bil na čelu revolucije, ki je z Daily Showom spremenila podobo televizijske komedije," je v izjavi za javnost komentiral direktor programskih vsebin pri HBO-ju Michael Lombardo. "Našo mrežo je s svojo prisotnostjo počastil pred dvajsetimi leti in z veseljem mu izrečemo dobrodošlico pri naslednjem poglavju njegove kariere." (Za HBO je Stewart že posnel stand-up nastop, Unleavened, ter se redno pojavljal v Šovu Larryja Sandersa.)

"To, da sem se na televiziji pojavljal po 22 minut na dan, me je očitno strlo," je na to temo pripomnil Stewart. "Precej prepričan pa sem, da lahko tu in tam ustvarim po nekaj minut vsebine."

Pogodba s HBO-jem je prva Stewartova služba, odkar se je letos po 16 letih poslovil od vodenja večerne oddaje The Daily Show. Šov, ki ga je ustvarjal pod okriljem mreže Comedy Central, je samo letos dobil tri emmyje, v vsej svoji karieri pa kar 23 kipcev.