Kanclerka v sproščenem trenutku nogometnega navdušenja. Foto: EPA
Kanclerka v sproščenem trenutku nogometnega navdušenja. Foto: EPA

Za scenarij bo poskrbel dober poznavalec nemške politične scene Dirk Kurbjuweit. Urednik pri reviji Spiegel kanclerko namreč dobro pozna. O Merklovi je napisal dve knjigi, leta 2009 delo z naslovom Angela Merkel in leta 2014 knjigo Alternativlos. Tokrat bo pogled usmeril tako na njeno človeško plat kot na Merklovo, kanclerko, ki zna spretno ravnati z mediji in ima veliko moč. "Že več let sledim njeni politični poti. Je ena najzanimivejših političark našega časa," meni Kurbjuweit.

To je morda res, a kanclerkino skromno življenje, premišljeno sprejemanje političnih odločitev in sproščanje v obliki hribolazenja po italijanskih Alpah ne napovedujejo ravno adrenalinskega spektakla. Svoje osebno življenje Merklova ohranja zase, uspelo pa se ji je izogniti tudi večjim škandalom (z izjemo namigovanj, da je bila v mladih letih malo bliže komunizmu kot danes priznava.)

Čisto mogoče pa je, da se bo scenarij osredotočil na najbolj spektakularno poglavje njenega vzpona: trenutek, ko se je sredi strankarskega škandala leta 1999 "odrezala" od svojega mentorja Helmuta Kohla, in se povzpela na čelo krščanskih demokratov.

Katera igralka bo dobila vlogo 60-letnice, ki jo velikokrat opišejo kot najvplivnejšo in najmočnejšo žensko na svetu, še ni znano (so pa nemški mediji že predlagali Katharino Thalbach, ki je od kanclerke starejša le eno leto.)