Lana del Rey in Shan Ross kot Adam in Eva pred izvirnim grehom? Foto: Facebook
Lana del Rey in Shan Ross kot Adam in Eva pred izvirnim grehom? Foto: Facebook
Z nedavno pesmijo Young and Beautiful je Lana del Rey po lestvicah splezala najvišje od svojega prvenca, Video Games. Foto: Facebook

V enaki meri ljubljena in zasmehovana diva je pretekli konec tedna prek Twitterja razkrila prvi plakat za film, na katerem drži nekakšno belo kačo. (Morda se navezuje na motiv rajskega vrta in pesem Gods & Monsters, v kateri med drugim poje: "In the land of Gods and Monsters, I was an angel living in the garden of evil." - V deželi Bogov in Pošasti sem bila angel, ki živi v vrtu zla.) "Tropico - 30-minutni film ... Datumi premier bodo znani kmalu," pa je bilo vse, kar je zapisala ob prvi objavljeni sliki.

Tropico je sicer napovedan kot "zgodba o odrešitvi", zdi pa se, da bo pravzaprav samo malo razširjen videospot za tri single z njenega albuma, skladbe Bel Air, Body Electric in Gods and Monsters; na to namiguje že podatek, da so producenti filma štirje glasbeni producenti, ki so podpisali Lanin EP Paradise: Rick Rubin, Rick Nowels, Tim Larcombe in Dan Heath.

Poleg Lane v filmu igra znani albinomaneken in igralec Shaun Ross, ki smo ga lahko (kratek čas) videli tudi v videospotu za Bel Air, ki pa je zdaj z Youtuba že izginil (lahko pa ga "ujamete" pri Beyonce (Party) ali Katy Perry (ET)).

Film je, tako kot že videospot za Ride, režiral Anthony Mandler, kot direktorica fotografije pa je pri njem sodelovala Chuck Grant, Lanina sestra (in avtorica večine njenih prepoznavnejših fotografij).

Mimogrede, prejšnji teden je v javnost pricurljal (starejši?) demoposnetek pesmi So Legit, v kateri Lana očitno na muho vzame kolegico Lady Gaga. "Stefani, bedna si, vem, da prodajaš po 20 milijonov, škoda, da te niso videli, ko smo te izžvižgali v Williamsburgu," je eden izmed precej nedvoumnih verzov.