V filmu, ki je še brez naslova, bo nekdanjega sedemkratnega zmagovalca Tour de Francea upodobil Ben Foster, pred kratkim pa je v javnost prišla novica, da se je ekipi pridružil tudi Chris O'Dowd, ki bo nastopil v vlogi novinarja Sunday Timesa Davida Walsha.

Ta je namreč kljub Armstrongovim zanikanjem in grožnjam s tožbo neutrudno zasledoval njegovo krivdo; film sicer temelji prav na njegovi knjigi Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong (Sedem smrtnih grehov: Moj lov na Lancea Armstronga).

Vzporedni poti: Kolesar in novinar
V stranskih vlogah bosta med drugimi nastopila Guillaume Canet in Jesse Plemons iz serije Kriva pota. V filmu bomo lahko spremljali kolesarjev vzpon v 90. letih, njegov boj z rakom in leta njegove slave, obenem pa tudi Walshevo pot: kako je bil sprva navdušen nad Armstrongom, nato pa je z enako vztrajnostjo razkril njegovo prevaro.

Film nastaja v produkciji Working Housa, nekaj časa pa je že kazalo, da jih bo prehitel Warner Bros, ki naj bi se prav tako lotil Armstrongove biografije z naslovom Red Blooded American.