Foto:
Foto:
Laurent Cantel je bil že skeptičen glede končanja filma ... Foto: EPA

60-letnica je dejala, da preprosto ni mogla razumeti misli, ki so vodile njen lik, zato se je sprva tudi težko vživela vanj. Ramplingova je zaigrala v vlogi univerzitetne profesorice Ellen, ki v družbi dveh prijateljic obišče Haiti v času diktature Papa Doca in Baby Doca Duvaliera.



Film s starejšimi damami v glavnih vlogah
Težavam navkljub pa je Charlotte Rampling – preboj v filmski industriji ji je uspel že davnega leta 1969, ko je nastopila v drami Prekleti italijanskega režiserja Luchina Viscontija – navdušena nad filmom, ki v glavne vloge postavi tri priletne dame. Ramplingova je film označila za simbol nove dobe filma, ki raznovrstne in zanimive vloge končno zagotavlja tudi igralkam na pragu jeseni življenja.

S Haitija v Dominikansko republiko
Film je režiral francoski filmski direktor Laurent Cantet, ki je novinarjem zaupal, da je filmska ekipa posebej na začetku dela imela nemalo težav. Haiti je namreč še vedno zelo revna država z visoko stopnjo kriminala in že prvi večer snemanja na ulicah glavnega mesta Port au Prince je delo zmotil oboroženi spopad uličnih tolp. Cantet je že bil prepričan, da film nikoli ne bo zaživel v kinematografih, a so kasneje snemanje preselili v Dominikansko republiko, kjer so bili veliko boljši pogoji za delo.