Milesu Tellerju se je kritiška srenja posmehovala v stripovski adaptaciji Fantastični štiri, je bil pa zato toliko boljši v drami Ritem norosti, kjer je igral bolestno ambicioznega bobnarja. Foto: Reuters
Milesu Tellerju se je kritiška srenja posmehovala v stripovski adaptaciji Fantastični štiri, je bil pa zato toliko boljši v drami Ritem norosti, kjer je igral bolestno ambicioznega bobnarja. Foto: Reuters
Taylor Swift: Wildest Dreams
Scott Eastwood je (tudi) tisti mišičnjak, ki se ga spomnite kot usodnega moškega iz videospota Wildest Dreams Taylor Swift. Foto: YouTube
Vojna zvezd: Novo upanje
George Lucas je Harrisona Forda menda na avdicijo pripeljal samo zato, da bi sufliral replike drugim kandidatom (hotel je popolnoma neznan obraz), a ga je na koncu prepričal.

Za zdaj še nenaslovljeni film bo režiral tandem, ki se ga spomnimo po Lego filmu, Phil Lord in Chris Miller, scenarist pa bo tudi tokrat Lawrence Kasdan, ki se je podpisal tako pod kultni Imperij vrača udarec (1980) kot tudi pod novi film, Sila se prebuja. Produkcija naj bi se začela na začetku naslednjega leta, studio Disney pa ima po poročanju revije Variety že sestavljen ožji izbor približno ducata igralcev, ki bi prišli v poštev za glavno vlogo.

Med drugim naj bi bili na seznamu, katerega obstoja in vsebine studio Disney še ni potrdil, tudi: Scott Eastwood, 29-letni sin Clinta Eastwooda, ki se počasi prebija v Hollywoodu (videli ga bomo v političnem trilerju Snowden Oliverja Stona in stripovski adaptaciji Suicide Squad), 23-letni Jack Reynor (Transformerji: Doba izumrtja), prav tako 23 letna Logan Lerman (Percy Jackson) in Blake Jenner (Glee) ter Emery Cohen (Brooklyn).

Novi filmski model: najprej gostovanje v drugem filmu, potem lastna franšiza
Variety piše še, da bi se novi Han Solo lahko pojavil že prej, v spin-off filmu Rogue One, ki ga snemajo ta hip in ki v kinematografe prihaja decembra. Film Garetha Edwardsa menda "popisuje" dogodke pred tistimi iz originalnega prvega filma iz leta 1977; v njem bo skupina pogumnih upornikov skušala ukrasti načrte za prvo Zvezdo smrti.

Novi Han Solo bi moral biti tako malo mlajši od Harrisona Forda (ki je vlogo v resnici dobil šele pri 37 letih) - no, večina zgoraj omenjenih igralcev je vsaj deset let mlajša od te "meje". Najstarejši je Dave Franco s tridesetimi leti, Teller jih ima 28, Elgort pa denimo samo 21.

Studio Marvel, ki prav tako deluje pod okriljem korporacije Disney, bo tak pristop uporabil za predstavitev novega Spider-Mana, ki ga bo igral Tom Holland - preden dobi lasten film, bo imel epizodno vlogico v novem delu Stotnika Amerika (Civil War).

Rogue One je najbolj pričakovani film leta
Neverjetni globalni uspeh blockbusterja Vojna zvezd: Sila se prebuja, ki mu že napovedujejo preboj magične meje dvomilijardnega zaslužka, je seveda povečal tudi zanimanje javnosti za napovedani Rogue One in vse preostale filme, povezane s franšizo. Rogue One je po različnih statističnih raziskavah sodeč že najbolj pričakovani film leta 2016, tik pred Pixarjevim nadaljevanjem Finding Dory ter spektakloma Batman v Superman: Dawn of Justice in Stotnik Amerika: Državljanska vojna.

Če še niste videli filma Sila se prebuja, ne berite naprej.

Sicer pa je Harrison Ford pred kratkim sam sprožil ugibanja o resnični usodi predrznega galaktičnega tihotapca; namignil je, da Han Solo v filmu J. J. Abramsa morda vendarle ni umrl. Na podelitvi zlatih globusov je menda enemu izmed novinarjev rekel: "Počiva ... Je mrtev? Počiva."