V Genovi je trenutno na ogled razstava Guerre Stellari - Play (Vojna zvezd - Play), in sicer jo lahko ujamete še vse do 19. julija. Foto: EPA
V Genovi je trenutno na ogled razstava Guerre Stellari - Play (Vojna zvezd - Play), in sicer jo lahko ujamete še vse do 19. julija. Foto: EPA

Gre za že osmi del sage Vojna zvezd, ki naj bi v kinematografe prišel sredi decembra. V dvominutnem napovedniku za film, ki so ga objavili v petek, je prikazano, kako Luke Skywalker, ki ga igra Mark Hamil, uči Rey, ki jo igra Daisy Ridley, jedijevskih trikov. "Dihaj, samo dihaj," globoki glas poziva Reyevo.

Padla maska in poznavanje resnice?
V napovedniku je mogoče videti tudi uničeno masko Darth Vaderja ter poleg Luka Skywalkerja in Rey tudi druge junake sage. "Poznam samo eno resnico. Čas jedijev je končan," pa se glasi sporočilo ob koncu.

V Zadnjem jediju je zaigrala tudi lanskega decembra preminula igralka Carrie Fisher v vlogi princese Leie. Vse scene za film je namreč dokončala še pred smrtjo, še piše nemška tiskovna agencija DPA. Igralka je princeso Leio igrala v izvirni trilogiji Vojne zvezd in se nato skoraj štirideset let pozneje vrnila še kot postarana generalka Organa v Epizodi VII - Sila se prebuja (2015).

V nekaj urah je napovednik za Zadnjega jedija na portalu Youtube nabral več kot osem milijonov ogledov, do sedaj pa so zbrali že več kot 16 milijonov ogledov.


Uradni napovednik za osmo epizodo sage Vojna zvezd si lahko pogledate spodaj.