Barney Stinson:
Barney Stinson: "V oblekah je toliko radosti. Krojaški ustreznik dojenčkovega nasmeha so." Foto:
Na začetku nove sezone so tako Barney kot Ted in Robin v (vsak svoji) srečni zvezi - a nihče izmed njih tam ne bo ostal dolgo.
Tako Cobie Smulders kot njen televizijski alterego, Robin Scherbatsky, prihajata iz Vancouvra.

Potem ko je letos iz štaba TV-mreže pricurljala vest, da so se obvezali k snemanju še dveh sezon humoristične nanizanke How I Met Your Mother, je Neil Patrick Harris v intervjuju namignil, da to še ne pomeni, da bo osrednja igralska postava ostala neokrnjena. "Naše pogodbe se končajo z osmo sezono, in to je ena tistih stvari - če hočejo posneti še deveto, kar naj, ampak mi imamo trenutno ogromno drugih reči na grbi. Cobie (ki v nanizanki igra novinarko Robin Scherbatsky, op. n.) je v Maščevalcih, ki so zaslužili milijardo dolarjev, Jason (Segel, op. n.) snema filme po tekočem traku, jaz bi se rad preselil na vzhod, Josh (televizijski Ted Mosby, op. n.) pa prav tako nastopa v filmih in režira. Vsi že nestrpno čakamo, da bomo lahko šli naprej," je bil iskren Harris.

Ampak to silno željo po spremembah bi nekaj vendarle lahko pogasilo: višja številka na čeku. "Mislim, da je edini način, da bi igrali v deveti sezoni ... če bi se finančno izšlo. Tako je realno stanje," priznava precej prostodušno.

Vseeno pa Harris, ki v nanizanki igra nepopravljivega ženskarja Barneyja, priznava, da želja po odhodu iz nanizanke nima nikakršne zveze z morebitnimi napetostmi v ekipi. "Obožujemo nanizanko in v njej z veseljem nastopamo. Osem let je dolga doba in nič manj srečna družina kot prej nismo."

Sta pa pred časom o nanizanki spregovorila tudi njena ustvarjalca, Carter Bays in Craig Thomas, ki obljubljata, da scenaristi osmo sezono pišejo, "kot da je zadnja". "Imamo načrt A in načrt B in hitro se približujemo točki, na kateri se njuni poti ločita. Če to ni zadnja sezona, bi radi vedeli čim prej, saj moramo v tem primeru ogromno stvari pometati ven. Ampak če nam to omogočijo, z lahkoto naredimo še deveto sezono."

Pred dokončnim slovesom pa bi se Bays in Thomas rada poslovila še od vseh preteklih gostujočih zvezd: "Nazaj bi radi pripeljali toliko preteklih gostov, kot se le da. Ne bi rad kradel tuje ideje, ampak konec Seinfelda, v katerem smo videli vse, ki so se kdaj pojavili v nanizanki, mi je bil neznansko všeč. Našli smo način, kako lahko naredimo nekaj podobnega, kar bi se skladalo z našo nanizanko."

Nazadnje le konec ugibanja o "mami"?
Lahko pa menda v osmi sezoni pričakujemo nekaj velikih presenečenj: Ted končno spozna "vajino mamo" iz naslova nanizanke, sveža starša Marshall in Lily pa menda s svojim dodatkom h "klapi" ne bosta pretirano spreminjala dinamike skupine. Nekako bo treba še razrešiti tudi finale prejšnje sezone, ki je s preskokom v prihodnost pokazal poroko Barneyja in Robin - torej morata na nek način spet priti skupaj. V gostujoči vlogi se vrača tudi Joe Manganiello, sicer znanec ljubiteljev Prave krvi.