Igor Šterk je nagrado, ki bo filmu zagotovila nemško sinhronizacijo in mu omogočila prodor na nemško območje, prejel iz rok Nilsa Jonasa Greinera. Foto: Laszlo Toth
Igor Šterk je nagrado, ki bo filmu zagotovila nemško sinhronizacijo in mu omogočila prodor na nemško območje, prejel iz rok Nilsa Jonasa Greinera. Foto: Laszlo Toth
Pojdi z mano
"Ko so najstniki prisiljeni, da se zanesejo drug na drugega v divjini, začnejo počasi opuščati svoje predsodke in previdno, a iskreno govoriti o svojih čustvih in strahovih. Prevzamejo odgovornost in se naučijo držati skupaj, da bi se tako rešili." Foto: FSF

Šterkov mladinski film je prejel nagrado strokovne žirije, ki je posebej poudarila impresivno kamero in izjemno fotografijo. V filmu Pojdi z mano se v iskanju najboljše fotografije za šolsko tekmovanje štirje trinajstletniki podajo v oddaljeno hribovje, kjer pa se tekmovanje za nagrado spremeni v boj za preživetje.

Nagrado v višini 6.000 evrov zagotovi javna televizijska postaja MDR. Namenjena je nemški sinhronizaciji filma, so sporočili s Slovenskega filmskega centra.

Sreča se več kot podvoji, ko jo delimo
"Ko so najstniki prisiljeni, da se zanesejo drug na drugega v divjini, začnejo počasi opuščati svoje predsodke in previdno, a iskreno govoriti o svojih čustvih in strahovih. Prevzamejo odgovornost in se naučijo držati skupaj, da bi se tako rešili. Na koncu dobimo gledalci občutek, da se sreča več kot podvoji, ko jo delimo z drugimi," je še zapisala žirija.

Film po prepričanju žirije še posebej navdušuje s premišljenim razvojem napetosti, na kateri gradi zgodbo. V tej se gledalca dotaknejo drobni in običajni trenutki. Vse štiri mladostnike režiser v filmsko zgodbo vpelje nežno in jim omogoči enakovredno predstavo, je nagrado še obrazložila žirija v sestavi Beate Biermann, Cosima Stracke-Nawka, Ildikó Katalin Takács in Katrin Voigt.

V filmu, ki je na 19. festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel vesno za posebne dosežke, so zaigrali Ivan Vastl, Mak Tepšić, Ronja Matijevec Jerman, Matija David Brodnik, Dare Valič, Ivanka Mežan in Lotos Vincenc Šparovec.