Film
James Franco velja za enega od favoritov za glavno moško vlogo tudi na oskarjih - vprašanje, koliko mu bo škodil škandal. Na fotografiji z Zoe Kravitz. Foto: AP
Franco z globusom za Disaster Artista in mlajšim bratom Davom, ki tudi igra v filmu. Foto: Reuters
Obtožb spolnega nadlegovanja se brani tudi Michael Douglas. Na sliki s soprogo Catherine Zeta-Jones. Foto: AP
Michael Douglas s svojim očetom Kirkom Douglasom, ki je decembra praznoval že 101. leto. Foto: AP
Družina Douglas. Foto: AP
Za Kirka Douglasa je znano, da je bil serijski skakalec čez plot, a če gre verjeti govoricam, je bil tudi posiljevalec. Leta 1954 naj bi brutalno posilil takrat komaj 16-letno Natalie Wood, ki si nikdar ni zares opomogla po tem dogodku. Foto: Reuters

Dodaj v

Nov val spolnih obtožb grozi, da bo odnesel Jamesa Franca in Michaela Douglasa

James Franco pred leti osvajal 17-letnico
10. januar 2018 ob 10:33
Los Angeles - MMC RTV SLO

Nov dan, nove obtožbe spolnih nadlegovanj v Hollywoodu. Tokrat se je na udaru znašel sveže pečeni dobitnik zlatega globusa James Franco, za katerega se zdi, da se bo le kratek čas lahko veselil slavja na nedeljski podelitvi.

Nič kaj bolje se ne godi Michaelu Douglasu, ki je še pred objavo članka, v katerem ga nekdanja asistentka obtožuje neprimernega vedenja, zatrdil, da ni kriv.

A nazaj k Francu, ki je v nedeljo 16 let po zlatem globusu za vlogo Jamesa Deana osvojil še svoj drugi globus - tudi tokrat za biografsko vlogo. Upodobil je Tommyja Wiseauja, režiserja zloglasno slabega filma The Room.

39-letni Franco je film The Disaster Artist režiral in v njem odigral glavno vlogo ter je tudi eden od favoritov za nominacijo za oskarja. Morda pa je bolje reči "je bil" eden od favoritov, če lahko sklepamo, kako po hitrem postopku v Hollywoodu v zadnjem času strmoglavijo tisti, ki jih doletijo obtožbe.

Odpoved okrogle mize
Franco že občuti posledice - nocoj bi moral z bratom Davom Francom, prav tako igralcem, nastopiti na okrogli mizi New York Timesa v sklopu promocije Disaster Artista, a je časnik zaradi "kontroverznosti" Francu preklical vabilo. Je bil pa igralec še vseeno gost v oddaji The Late Show, v kateri ga je Stephen Colbert vprašal tudi po obtožbah. Franco je zatrdil, da so natolcevanja na Twitterju, ki so se pojavila takoj po njegovi zmagi, samo to - natolcevanja, da je v preteklosti že priznal, če je storil kaj neposrečenega, da pa podpira aktualno gibanje proti spolnemu nadlegovanju.

Ko je Franco v nedeljo osvojil zlati globus, je igralska veteranka Ally Sheedy tvitnila: "James Franco je pravkar zmagal. Prosim, nikdar me ne vprašajte, zakaj sem zapustila filmski posel". Sheedyjeva je sicer leta 2014 nastopila v predstavi, ki jo je režiral Franco.

Kmalu so se ji pridružile še nekatere uporabnice Twitterja, ki se jim je zdelo ironično, da Franco v znak solidarnosti z ženskami na podelitvi nosi značko "Time's Up", saj, kot so spomnile, je to isti Franco, ki so ga pred tremi leti ujeli, da je na Instagramu zapeljeval 17-letno oboževalko. Franco je sicer že takrat priznal, da ni ravnal primerno, in se opravičil.

Sporni goli prizori?
Javili sta se tudi dve manj znani igralki, ki sta na Twitterju delili svoje slabe izkušnje s Francom - prva, Violet Paley, je zapisala, da ji je Franco nekoč v avtomobilu potisnil glavo proti svojemu penisu (ob tem je zapisala, da sta imela "tudi sporazumno razmerje"), druga, Sarah Tither-Kaplan, pa se je pritožila, da je morala v dveh njegovih filmih odigrati goli prizor.

"Hej, James Franco, lepa značka na zlatih globusih. Se spomniš pred nekaj tedni, ko sem morala v dveh tvojih filmih nastopiti povsem gola za 100 dolarjev na dan, ti pa si mi rekel, da to ni izkoriščanje, ker sem podpisala pogodbo? Čas se ti izteka!" je zapisala Tither-Kaplanova, ki ji očitno pravila igralskih pogodb niso najbližje.

Franco je sinoči Colbertu dejal, da ve za tvite, a da obtožbe "niso točne". "Pojma nimam, kaj naj bi storil Ally Sheedy. Režiral sem predstavo na Broadwayu, v kateri je nastopila, in sva se imela super, izjemno jo spoštujem. Res ne vem, zakaj je razburjena," je zatrdil.

"Kar zadeva druge, poglejte, ponašam se, da prevzemam v življenju odgovornost za vse, kar storim. Le tako lahko ohranjam lastno dobro počutje. In to storim vsakič, ko vem, da je nekaj narobe, kar je treba spremeniti. Stvari, ki sem jih slišal s Twitterja, niso točne, vseeno pa popolnoma podpiram ljudi, ki se zdaj oglašajo in ki so našli svoj glas, ki ga prej toliko časa niso imeli. Nočem jih kakor koli zatreti. Mislim, da je dobra stvar, in gibanje podpiram."

Michael Douglas preventivno v javnost
Preventivno pa je šel, še pred objavo potencialno škodljivega članka, v javnost s svojo zgodbo Michael Douglas. 73-letni hollywoodski veteran, ki se je v preteklosti sicer zdravil zaradi spolne zasvojenosti, je dal intervju za Deadline, potem ko ga je poklicalo več medijev zaradi zgodbe, ki jo bodo o njem objavili ta teden.

Gre za navedbe nekdanje Douglasove zaposlene, ki je za igralca delala pred več kot 30 leti. Ženska trdi, da se je Douglas pred njo izražal "barvito" in "pomenljivo", masturbiral pred njo, potem ko jo je odpustil, pa jo je očrnil, tako da ni več dobila zaposlitve v zabavni industriji.

"To je popolna laž, izmišljotina, na tem ni prav nobene resnice. Kar v glavi se mi vrti od tega," je dejal za Deadline. Igralec se je opravičil za to, kako se je izražal, a vztraja, da nič ni bilo namenjeno njej. "Lahko, da je slišala kake moje zasebne pogovore in je bila užaljena. Kar pa zadeva obtožbe, da sem jo spravil na črni seznam, so popolnoma neresnične. Ta gospa je sodelovala pri razvoju mojega podjetja in nam preprosto ni šlo dobro, ko je bila ona tam, zato sem poiskal drugo sodelavko. Če me je slučajno po tem poklical kdo iz industrije in me vprašal o njej, sem bila iskren, nisem pa je spravil na črni seznam."

"Popolna nočna mora"
Douglas je obtožbe označil za "izjemno boleče", a zagotovil, da bi priznal, če bi menil, da je kriv. "Najbolj me boli, da moram deliti nekaj takega s svojo ženo in otroki. Moji otroci so res vznemirjeni, mlajša dva morata v šolo v strahu, da se bodo te obtožbe znašle v člankih o meni, da me bodo obtoževali, da sem spolni nadlegovalec. Strah ju je in počutita se zelo nelagodno," je povedal in situacijo opisal za "popolno nočno moro".

Douglas ima s svojo drugo ženo, 25 let mlajšo igralko Catherine Zeta-Jones, s katero je poročen 17 let, 17-letnega sina Dylana in 14-letno hčerko Carys.

"Do žensk se bom še naprej vedel tako, kot sem se zmeraj - kot s sebi enakimi. Z njimi bom tesno sodeloval. Upam pa, da bomo v prihodnosti previdni glede obtoževanja in glede tega, ko smo sami obtoženi," je sklenil. "Upam, da gibanje proti spolnemu nadlegovanju še naprej raste, da pa smo tudi previdni pri tem, kdo je obtožen in kako se s to obtožbo rokuje."

Kirk Douglas - ikona ali posiljevalec?
Catherine Zeta-Jones je bila na nedeljskih globusih ena od podeljevalk, na odru pa se je pojavila s svojim tastom Kirkom Douglasom. Hollywoodska legenda je decembra praznovala 101 leto, na globusih pa je bil že povsem onemogel igralec deležen stoječega aplavza.

A kmalu je na Twitterju završalo, češ ali je res primerno, da je častni gost letošnje feministično obarvane prireditve igralec, ki je bil svoj čas po lastnem priznanju velik ženskar in serijski skakalec čez plot. In še več kot to, če gre verjeti dolgoletnim govoricam, ki krožijo o Douglasu starejšemu.

Zvezdnik Spartaka naj bi namreč pred 60 leti brutalno posilil takrat komaj 16-letno Natalie Wood, ki je morala poiskati celo zdravniško pomoč. Igralka, ki se je leta 1981 pri komaj 43 letih skrivnostno utopila, proti Douglasu, ki je bil takrat eden največjih filmskih zvezdnikov, nikdar ni vložila obtožnice, saj se je njena mama bala, da bi ji to uničilo kariero.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
elaine
# 10.01.2018 ob 10:42
Moški smo prasci, ampak tole je že absurdno.
V sporazumnem razmerju ji je potisnil glavo proti penisu. To ni spolno nadlegovanje, če ji ni bilo všeč, bi ga ugriznila in nogirala.
Kris
# 10.01.2018 ob 10:54
Pred dnevi sem zapisal, da bo vsaka beseda, gesta ali pogled, namenjen ženski, kmalu klasificiran kot spolno nadlegovanje - če bo ženska to tako interpretirala. Moški bomo kmalu potrebovali zaščito v ustavi, heh. Zveni smešno, ampak vse gre v to smer. Vse je torej prepuščeno ženski, njeni nebulozam, nevrozam, muham in interpretacijam, njeni maščevalnosti, nezadovoljstvu in spletkarjenju. Nekateri moški pudlji temu ploskajo, drugi so tiho. Ženska od pamtiveka izkorišča svojo vagino, ironično pa je, da je z valom sodobnega feminizma odgovornost za svoje spolovilo porinila v naročje moškemu - sama torej ni odgovorna za absolutno nič, ob tem pa se še dela, da ne pozna moške narave. Še kako dobro jo pozna - sedaj je prišlo še kritično spoznanje, da ni za nič odgovorna, da nikoli ne bo kazensko sankcionirana za laži in spletke, ter da je moški odgovoren za moško in žensko spolovilo, heh.

Me pa zelo zanima, ko bo Hollywood brez moških - kdo bo igral moške vloge v filmih? Kdo bo pisal scenarije, kdo bo režiral, kdo bo skrbel za lučke? Aja, in kdo bo nadomestil moški del občinstva v kinih? Ženske?
Binder Dandet
# 10.01.2018 ob 11:13
Imela sta aporazumno razmerje in ji je potisnil glavo proti penisu. Lahko je tudi sala. Druga se je morala pa gola slikat. Tem babam sploh ni jasno, da s takimi neumnostmi relativizirajo res grozne stvari, ki nih je recimo weinstein pocel.

Douglas je pa ozdravljen odvisnez od seksa.
el CARTEL
# 10.01.2018 ob 10:54
se spomniš pred nekaj tedni, ko sem morala v dveh tvojih filmih nastopiti povsem gola za 100 dolarjev na dan, ti pa si mi rekel, da to ni izkoriščanje, ker sem podpisala pogodbo?

am,
to ni izkoriščanje - če sam pristaneš biti "igralec", podpiše pogodbo, se slečeš itd.

lahko vedno zavrneš.
seveda je izkoriščanje na nivoju na katerega te pač kapitalizem/delodajalec vsak dan izkorišča... ampak to ni spolno nasilje.

#meToo???
el CARTEL
# 10.01.2018 ob 10:55
proti Douglasu, ki je bil takrat eden največjih filmskih zvezdnikov, nikdar ni vložila obtožnice, saj se je njena mama bala, da bi ji to uničilo kariero.

aja, kariera pred posilstvom.

feminist
# 10.01.2018 ob 10:52
Mogoče bi bilo smiselno malo pogledati, kdo se počasi rine proti vrhu

pogledas kako se redno kopira "moske filme" tipa Ghostbusters in Oceans 11 ipd. pa je jasno kdo se prepriva proti vrhu: netalentirani ki preko "I'm a victim" lazi z dretjem zakrivajo svojo nesposobnost.
feminizem pac: za nesposobne, ki valijo krivdo na drugega, ker so prevec pateticni da bi sebe zbrcali v rit.
johndeer
# 10.01.2018 ob 11:00
Ena revica je morala biti pa gola v eni sceni in to je že spolni napad.... Skoraj v vsakem slovenskem filmu ena izmed igralk pokaže prsi. Ajmo Pia Zemljič, Tanja Ribič..., pristavite svoj lonček...
Nikec3
# 10.01.2018 ob 11:18
Javili sta se tudi dve manj znani igralki, ki sta na Twitterju delili svoje slabe izkušnje s Francom - prva, Violet Paley, je zapisala, da ji je Franco nekoč v avtomobilu potisnil glavo proti svojemu penisu (ob tem je zapisala, da sta imela "tudi sporazumno razmerje"), druga, Sarah Tither-Kaplan, pa se je pritožila, da je morala v dveh njegovih filmih odigrati goli prizor.

Kr nekaj.
hepimen
# 10.01.2018 ob 11:17
Mogoče bi se zdaj, ko kariera ni več blesteča, lahko oglasil še Matt LeBlanc, ki je moral v eni epizodi Prijateljev igrati rit Ala Pacina.
oliva
# 10.01.2018 ob 11:31
No evo, kot sem napisala pri C. D. prispevku.

Zdaj bodo v istem košu "brutalno posilil 16-letnico", kot tudi "v sporazumnem odnosu je želel bj" in "sprejela sem nago vlogo in keš, zdaj pa sem si za nazaj premislila".

Morda torej več škode kot koristi od tega, to bomo pa še videli.
Jarik
# 10.01.2018 ob 10:53
sram me je, da smo moški taki prasci.
Ampak samo pred večino žensk ali pred tistimi ženskami, ki so zares doživele neprijetno izkušnjo moških šovinistov.
Mislim, pa da se v puritanski in dvolični USA trenutno dogajajo še kakšni drugi skriti nameni, ki nimajo veze z tem. Morda se motim.
nvk
# 10.01.2018 ob 11:47
RTV Hollywood, to bolj pokrivate kot lokalno politiko....

A kmalu je na Twitterju završalo

Top novinarstvo, ni kaj.
didldadl
# 10.01.2018 ob 12:01
Najbolj jezen bi bil ob vsem tem če bi bil resnična žrtev spolnega nadlegovanja. Ker s takimi potezami #metoo ipd. nebuloze samo pravim žrtvam vzemate moč in možnost dolgotrajnega in težkega okrevanja.
Pravo spolno nasilje ni samo lojtrica pred pop geslom zvezdnikov.
Žalostno....
totijosipborz
# 10.01.2018 ob 10:58
A kakšne producentke pa ni nikjer, ki bi posilila katerega od igralcev? Samo eno potrebujemo. V mesecu dni jih bo en kup.
feminist
# 10.01.2018 ob 11:20
ob takem tempu ni dileme, da bodo se v Holywoodu leta 2020 volili za Trumpa.
kokice v roke
prizemljen
# 10.01.2018 ob 10:49
Mogoče bi bilo smiselno malo pogledati, kdo se počasi rine proti vrhu, potem ko kot zrele hruške odpadajo taki in drugačni (zanimivo da predvsem uspešni) "krivci".
jagrmaister
# 10.01.2018 ob 14:00
Namesto twitterja naj uporabijo policijski zapisnik.
vrtojb5
# 10.01.2018 ob 12:25
Fak kere bedne, dva zapisa na twiterju, pa se cloveku zacne podirat kariera. Tole celotno gibanje je postalo naravnost ogabno in je ze zdavnaj šlo povsem v napacno smer.
prizemljen
# 10.01.2018 ob 13:58
Snežinkica
Kaj pa če bi dejansko ženskam pustil, da povedo kaj se jim zdi žaljivo.

Se absolutno strinjam. Problem je, ker napadate mnenja žensk, ki se ne strinjajo z vami.
didldadl
# 10.01.2018 ob 14:30
@Snežinkica: In moč nam jemljete takšni kot si, ki skušate spolno nasilje, vseh vrst in stopenj, relativizirati in opravičevati.

Oprosti ampak si na žalost tako zasplepljena v branju in pisanju komentarjev da to meji na patologijo. Pojdi nazaj in še enkrat preberi moj komentar. Ne opravičujem spolnega nasilja, ga ne relativiziram. Pravim da zgolj da takšna gibanja za PRAVE žrtve dosežejo kontra učinek.

Ampak koga brigajo tiste ki nimajo tviterja in tiste ki nimajo Guccijeve torbice pa so bile zlorabljene, posiljene. Koga briga tvoja zloraba če tega nisi objavila na facebooku. Koga briga tvoje posilstvo če pa imaš narejeno samo osnovno šolo in itak ne bi imela kariere.

Kot pravim, Snežinkica, če boš kadar koli želela zaživeti brez jeze in sovraštva boš morala sprejeti to da niso moški črni in ženske bele.
Brannigan
# 10.01.2018 ob 13:35
Ahaha.
Snežinkica še na hvalo reagira kot da je graja. Njen odogovor E24 je smeha polna vreča =)))

Kako lahko pričakujemo napredek na tem področju, če pa se tisti kateri ima problem, loteva reševanja na način, v katerem ni dialoga, tamveč zmerjanje in poniževanje.

Rek pravi klin se s klinom zvija. Iz prakse pa vemo, da iz tega dobimo dva zvita - neuporabna - klina
Volkosvinj
# 10.01.2018 ob 12:07
Tako je didldadl!

Sedaj se dogaja sprevržen feministični populizem tematike, ki bi morala biti resno obravnavana in ne zlorabljena. Me prav zanima ali njihovi podporniki(beri podpornice) sploh vedo kakšna je prevalenca resnejših osebnostnih patologij(najmanj histrioničnega tipa, verjetno tudi narcisističnega) med igralci/igralkami. Slednje se večkrat omenja kot patognomonično za tovrsten poklic in v ozadju je veliko lažne, zlonamerne preračunljivosti z namenom krepitve samopodobe ter samopromocije...
Nadja92
# 10.01.2018 ob 11:40
Mislim, da sem preveč konzervativno vzgojena, vcepljena pa mi je bila tudi močna katoliška krivda, ampak tega Holywooda in njegovih žensk preprosto ne razumem. Sem bila sama enkrat spolno napadena na Bavarcu s strani enga mladeniča, ki je potreboval gledalce, da se je lahko sam zadovoljil, pa še vedno težko sočustvujem s temi ženskami in mi je vse skupaj že res povsem absurdno. Leglo spolne sprevrženosti in deviacij, a kar naenkrat vsi ogorčeni in ne vem kaj. Sodoma in Gomora.

Ja, tudi meni je njihovo obnašanje nesprejemljivo, ampak mi je nesprejemljivo tudi marsikaj drugega.

Pa še malo off topic.
Ne vem, kako je poznana Tonya Harding v Sloveniji, čudim se, da ji MMC ni posvetil članka. Skratka, blazno solidarne zvezdnice so ji ploskale v nedeljo. Predvidevam, ker je žrtev patriarhata, ne?
Brannigan
# 10.01.2018 ob 12:53
Opazka debate.
Vsi imajo vsaj en -.

Le kdo bi to lahko delil. O_o
oliva
# 10.01.2018 ob 11:48
Sicer pa - uboga uboga Natalie Wood. :(
Kakšna lepa ženska in nadarjena in odlična igralka, mehka, občutljiva oseba, pa kakšne strahote so se ji dogajale (očitno malo tudi zaradi preambiciozne mame).
krucyfix
# 10.01.2018 ob 13:42
>>V sporazumnem razmerju ji je potisnil glavo proti penisu. To ni spolno nadlegovanje, če ji ni bilo všeč, bi ga ugriznila in nogirala.

>Tukaj pa se motiš. Tudi v sporazumnem razmerju je možno tako nadlegovanje kot posilstvo. In zakaj mnoge ženske to tolerirajo in ne grizejo ali nogirajo zato ker bi sicer lahko pristale tudi na urgenci ali na pokopališču.


Mogoče se motiš ti? V sporazumnem razmerju velikokrat pride do neskladja seksualnih interesov in če bo vsako nadlegovanje v trenutku ko drugemu ne paše obravnavano kot posilstvo, človeštvu kot vrsti kmalu preostane samo še umetna oploditev in večna spolna zafrustriranost. Je pač ogromno odtenkov med nedolžnim spolnim nadlegovanjem in posilstvom. Največji hec pa je da ženske same v veliki meri padajo ravno na avtoritativne mačote, politično korektni softy tipi ki za vsako stvar sprašujejo za dovoljenje jih v resnici nekako ne zanimajo...

Btw ženskam se pa slabo piše če pride do javnega pogroma nad manipulativnim vedenjem in verbalnim nasiljem ;) Jaz sem se od tega s strani partnerk počutil precej bolj zlorabljenega kot od neprimernega spolnega nadlegovanja, pa sploh ne da slednjega ne bi bilo.
Binder Dandet
# 10.01.2018 ob 16:35
@snezinkica:
Malo razmisli, kaj pomeni sporazumna zveza. Da se strinjata. Ce en drugega zlorabi, se drugi s tem ne strinja in ni vec mogoce govoriti o sporazumni zvezi. Lahko druge termine uporabimo za takano zvezo, ampak ne sporazumna zveza.
juventina10
# 10.01.2018 ob 16:24
gledala sem avtobiografski film o natalie, njena mama se je vse svoje življenje posvečala samo njej,šlo je tako daleč, da je natalie na snemanju filma še kot deklica padla in si polomila zapestje,posledica tega je bila ta ,da je celo življenje na levi roki nosila zapestnice, da bi skrila nezdravljeno poškodbo,kajti mati ji ni dovolila k zdravniku., da je ne bi slučajno nadomestili z drugo igralko.
ginza
# 10.01.2018 ob 15:05
@lightning.si:načeloma imaš prav.

Načeloma? Ne, ne, tako piše v zakonodaji. Ne vem pa, kaj ima to veze z ločitvami in manj porokami...
ginza
# 10.01.2018 ob 14:57
V sporazumnem razmerju ji je potisnil glavo proti penisu. To ni spolno nadlegovanje, če ji ni bilo všeč, bi ga ugriznila in nogirala.

To JE nadlegovanje. Tako kot je posilstvo, če mož prisili svojo ženo v spolni odnos.
tarantino
# 10.01.2018 ob 13:53
Kot kaže prihaja druga runda novih t.i. spolnih nadlegovalcev in posiljevalcev :)
Po Francu in Douglasu sedaj še oče Marvelovih stripov- STAN LEE :)

https://screenrant.com/stan-lee-sexual-misconduct-allegations/
E24
# 10.01.2018 ob 12:59
Tile članki postajajo ponižujoči in žaljivi do žensk. Zato na tem mestu protestiram in poudarjam: večina žensk je zelo drugačna od teh, ki se jih omenja v članku. To so čudovita, samostojna, uspešna bitja, ki so ponosne na svojo žensko plat in prevzemajo odgovornost za svoja dejanja. Moškim v obraz povedo, kar jim gre, se jim ne pustijo vleči za nos in so režiserke lastne usode. S svojo pojavo, karizmo in intelektom napolnijo prostor v katerem se znajdejo in ne potrebujejo twitterja, da bi prišle do besede in glasno povedale svoje.
Vsem vam, prekrasne dame, izrekam pohvalo in priznanje.
ffffff
# 10.01.2018 ob 12:46
Problem je, ko ženska še sama pri sebi ne ve, kaj je prostovoljno in kaj pod prisilo, ker še pri sebi ni to razsčistila. Ja, ženske so komplicirana bitja.
ZRC
# 11.01.2018 ob 07:05
Dejstvo je, da ne vemo niti enega odstotka od tega kaj se dogaja v hollywoodu. Sploh si ne morete predstavljati kolikokrat se zgodi, da igralka v vzponu podpiše vlogo za film in ji potem nekje sredi snemanja scenarist (na vztrajno pobudo režiserja, ki je hkrati tudi seveda producent filma) uvali dve goli sceni, ki popolnoma nič ne pripomoreta v razvoju zgodbe ali karakterjev. Pa si lahko sedaj mislite, kar si hočete.
Glede Kirka pa tako - za njega je bilo znano, da je v mladosti bil žival in kar se tega tiče imajo ti zvezdniki zlate generacije prekleto srečo, da v tistih časih mediji niso bili tako močno kot danes, ker bi jih v nasprotnem primeru sedelo najmanj 90 odstotkov, od Douglasa, Branda, Bogarta, Hestona, Spencerja Tracyja, pa do malo mlajših DeNira, Pacina, Nicholsona, ...).
Don Vito
# 11.01.2018 ob 22:10
To je že bolno...baje,domnevno,se je govorilo....da jo je posilil pred 60 leti!!! Babe bo treba mal prizemljit stvar jim je ušla iz rok,to je postalo ze šizofreno.
Radenm
# 10.01.2018 ob 23:31
No, tule na planetu Zemlja, kjer si normalni ljudje iz dneva v dan prizadevamo za preživetje izven bleščeče-sprevrženega sveta slavnih in bogatih, pa vidim da bomo morali še malo potrpeti na kakršnokoli "pravico".

Jaz bom rekel samo takole: večina tehle hollywoodskih starletic ni vrednih da bi Rosi Parks ali Emmeline Pankhurst držali svečo.
mr polh
# 10.01.2018 ob 18:22
Zaskrbljivo dejstvo je, da za takimi gibanji ponavadi stoji nihče drug kot George Soros, hudič na zemlji.
tim sein
# 10.01.2018 ob 17:00
Jaz bi tudi komentiral čez palec....
ivod
# 10.01.2018 ob 15:28
... sem sistemski analitik ... München, Berlin, Köln, Dresden itd ...
torej poglejmo
... če kdorkoli določi cilj in zagotovi sredstva,
lahko sistemska analiza pokaže pot do želenega cilja ...
... vse lepo in prav, če je pot korektna: a bližja in cenejša je nekorektna ...
in s tem imamo vse več opravka ... povsod ... res prav povsod ... ne samo v politiki :)
lightning.si
# 10.01.2018 ob 15:00
una ta druga, sarah, očitno tudi z golimi prizori ni prepričala, tako kot ne z iralskim talentom in znanjem...
po nikakvi karieri je sledila pozaba, iz katere se želi sedaj izkopati z twitanjem bedarij ..

argument je pa tak kot bi delavca po pogodbi najel za kidanje snega in potem bi bil on čez 20 let ponižan in užaljen ker je delo moral opravljati zunaj
el CARTEL
# 10.01.2018 ob 14:17
Tukaj pa se motiš. Tudi v sporazumnem razmerju je možno tako nadlegovanje kot posilstvo. In zakaj mnoge ženske to tolerirajo in ne grizejo ali nogirajo zato ker bi sicer lahko pristale tudi na urgenci ali na pokopališču.

ali pa še huje - same (brez moškega).
iz istih razlogov moški trpijo isto teženje, pasivno agresivnost in andležnost žensk.
spolno nasilje?

Jaz pa sem žrtev večkratnega spolnega nadlegovanja,

doubt
oliva
# 10.01.2018 ob 11:40
"Mogoče bi se zdaj, ko kariera ni več blesteča, lahko oglasil še Matt LeBlanc, ki je moral v eni epizodi Prijateljev igrati rit Ala Pacina."

Al pa Mel Gibson, ki je moral v Tequila Sunrise pokazati rit.
(mene je to tedaj ful presenetilo :o))
oliva
# 10.01.2018 ob 11:37
@johndeer, če pa všteješ še razne maškarade in ko pride leve itd. :D
Snežinkica
# 11.01.2018 ob 00:04
@Binder Dandet

Malo razmisli, kaj pomeni sporazumna zveza.

Sporazumna zveza v tem konkretnem primeru pomeni, da Franco omenjene ženske ni silil v zvezo ampak, da je vanjo prostovoljno pristala. In če pristaneš na zvezo, to še ne pomeni, da apriori pristaneš na vse kar se bo v njej dogajalo, niti, da se zveza avtomatsko konča, če se v njej zgodi kaj nekonsenzualnega. Mnoge ženske, zaradi različnih razlogov, vztrajajo v nasilnih zvezah, pa bi težko iskreno trdili, da se strinjajo s tem, da jih moški tepe.

Poleg tega se je Franco pred časom tem ženskam tudi opravičil, le zakaj, če je bilo vse konsenzualno in ok?

@Volkosvinj

Obstajajo ljudje, ki trdijo, da se holokvust ni nikoli zgodil in več kot očitno obstajajo tudi ljudje, ki zanikajo obstoj patriarhata. Da mnogi moški vsakršno kritiko doživljajo kot žaljenje, nimajo pa sami nobenih problemov z žaljenjem drugih, pa tudi ni nič novega.
Binder Dandet
# 10.01.2018 ob 16:37
Ce zenska trdi, da jo.je prijel za glavo, hkrati pa pravi, da sta bila v sporazumnem razmerju, se je s tem strinjala. Ali pa.je bila sala, ker ocitno zadeve ni izpeljal.
Binder Dandet
# 10.01.2018 ob 16:36
@ginza:
Zakon ni nujno sporazumna zveza. Je ze kaj bolj jasno? Za dodatno razlago preberi moj zgornji post.
ginza
# 10.01.2018 ob 15:13
@Kris.e pa zelo zanima, ko bo Hollywood brez moških - kdo bo igral moške vloge v filmih? Kdo bo pisal scenarije, kdo bo režiral, kdo bo skrbel za lučke? Aja, in kdo bo nadomestil moški del občinstva v kinih? Ženske?

Naj te malo izobrazim o zgodovini Hollywooda. Hollywood so ustanovile ŽENSKE. Ženske so bile prve scenaristke, prve režiserke, prve producentke. Vse dokler je bil film noviteta, nek eksperiement, hobby. Ko pa je film postal komercialno zanimiv in celo začel služiti denar, pa so moški porinili ženske ven in prevzeli oblast. Včasih so moški igrali v gledališčih vse vloge, tudi ženske. Lahko bi tudi bilo obratno. Zakaj pa ne?
ginza
# 10.01.2018 ob 14:58
Kriv je ko satan. Se mu vidi.
Binder Dandet
# 10.01.2018 ob 14:28
@snezinkica:
V sporazumnih razmerjih je vse sporazumno. Ko preneha biti, preneha tudi sporazumno razmerje.
Zlobni genij
# 10.01.2018 ob 12:00
Če mu daš in si tiho kot miška dobiš nagrado in filmsko vlogo, če pa žvižgas, ne dobiš ne nagrade, ne vloge in si navkljub svoji lepoti in svojemu igralskemu talentu, po zaslugi ameriških hollywoodskih tračarskih medijev, ki sodelujejo z Hollywoodom, dodana, oz, kar prikovana na tako imenovani črni seznam. To dejansko obstaja, veste ? Skratka, tako delujejo prašičje pošasti v Hollywoodu, zato je pa tudi toliko ogromnih netalentiranih igralk na filmski sceni. Od tod tudi sporazumna razmerja z režiserji, producenti, pa tudi igralci, ki se spolno okoriščajo na račun potencialne slave. Luštne Igralke, ki pa že od otroških let sanjajo da bi bile slavne igralke ali princese, pa rajši gredo v posteljo z njimi, kot pa, da bi tekmovale s preostalimi nadobudnimi igralkami na eni sami avdiciji.
Kazalo