V prvem delu nadaljevanke Nova dvajseta Endi, Bojč in Viki naredijo avdicijo za novega cimra. Foto: VPK
V prvem delu nadaljevanke Nova dvajseta Endi, Bojč in Viki naredijo avdicijo za novega cimra. Foto: VPK
Najboljša med kandidati je Daša (Nina Rakovec). Foto: VPK
Na (dolg) obisk prihaja fotrič. Kaj narediti? Foto: VPK

Scenarij zanjo sta napisala Gregor Fon in Tomaž Grubar, režiral jo je Vojko Anzeljc, nadaljevanko o treh simpatičnih bratih, njihovi sostanovalki, očetu in drugih pomembnih soljudeh pa so za RTV Slovenija posneli pri VPK. Prvi del 18-delne nadaljevanke bo na sporedu v petek, 4. oktobra, ob 20. uri.

Trije bratje, Bojč (pozna trideseta), Endi (malo čez 30 let) in Viki (okoli 25 let), živijo skupaj v hiši staršev. Očeta niso prav pogosto videvali, mama pa jim je pred kratkim umrla. Preživljajo se sami oziroma ob pomoči očetovih nakazil. Ker prihodki niso ne redni ne visoki, se odločijo poiskati sostanovalca, ki bi malo pospravil in nekaj pridodal k plačilu stroškov.
Zgodba se začne zapletati, ko se na nenapovedan obisk oglasi oče – in potem kar ostane doma. Odloči se celo, da bo hišo prodal in se preselil na morje, kar pa za fante – in za njihovo novo cimro Dašo – pomeni, da se znajdejo v popolnoma novem položaju. Poiskati si morajo nova bivališča, se izseliti, kar brez (rednih) dohodkov nikakor ni preprosto. Sploh pa so v igri še malo bolj zapleteni odnosi z bivšimi, obstoječimi in bodočimi puncami. Družina se zbliža, ko Endi, roker, za nekaj tednov dobi v skrbništvo svojega osemletnega sina Oskarja. To je čas, ko se Viki, plesalec, veseli plesne akademije v Franciji, Bojč, mladi raziskovalec ljudske glasbe in petja, pa ponovnega zbližanja z nekdanjo punco Brigito …

V nadaljevanki igrajo Gregor Gruden (Bojč), Anže Zevnik (Endi), Jernej Gašperin (Viki), Nina Rakovec (Daša), Ivo Ban (oče), Tina Gorenjak (Silvija), Karin Komljanec (Brigita) in Adrian Mir Ban (Oskar). Epizodne vloge imajo Luka Cimprič (Pufi), Andrej Rozman Roza (pogrebec) in Damir Leventič (Rajko). Kreativna producentka nove nadaljevanke je Ivana Jurković. Glasbo sta napisala Peter Dekleva in Miha Guštin Gušti, ki izvaja tudi naslovno skladbo Nova dvajseta.