South Park začenja 17. sezono. Foto: Comedy Central
South Park začenja 17. sezono. Foto: Comedy Central
Najbrž je ni stvari, iz katere se ustvarjalci še ne bi ponorčevali. Foto: MMC RTV SLO

A zmotili so se, saj prvič v 16-letni zgodovini in po 240 predvajanih delih tokratne epizode risane serije ni bilo na programu ob običajnem času - in to v tednu, ki je ponujal obilico možnosti za satiro. Za izpad je bil kriv nekajurni električni mrk v delu Kalifornije.

Vse od nastanka prve epizode davnega leta 1997 sta avtorja Trey Parker in Matt Stone znana po časovno zelo natrpanem urniku: vsaka izmed epizod je napisana, animirana in posneta v šestih dneh pred predvajanjem, na televizijski kanal Comedy Central pa prispe tik pred zdajci. Pri večini drugih animiranih serij je postopek precej daljši, saj običajno nastajajo že več mesecev, preden pridejo na male zaslone.

S Comedy Centrala so tako sporočili, da je studio v Los Angelesu, kjer nastaja South Park, utrpel skoraj triurni izpad elektrike: "Animacija, urejanje in zvokovna obdelava - nič od tega ni bilo mogoče. Epizode Goth Kids 3: Dawn of the Posers tako niso mogli dokončati."

Producentka: Saj sem vedela
"Bedno je, da sva zamudila, ampak po vseh teh letih izzivanja usode z oddajanjem zadnjo minuto se je enkrat najbrž moralo zgoditi," je dejal Parker. Prav pred kratkim je producentka Anne Garefino v nekem intervjuju sicer povedala, da avtorja skuša prepričati, da bi spremenila svoje delovne navade, a za zdaj brezuspešno.

Strategija se je načeloma izkazala za hvaležno. Leta 2003 so tako epizodo o aretaciji Sadama Huseina predvajali le tri dni po dogodku.

Pred kratkim se je začela 17. sezona South Parka, premierno epizodo pa si je na malih zaslonih ogledalo 4,3 milijona Američanov.