"Zanimalo naju je, če lahko na poljskih tleh zraste projekt, ki bi se lahko meril s priljubljenimi britanskimi naslovi – Vse o fantu, Notting Hill in Pravzaprav ljubezen," o filmu povesta njegova poljska producenta. Foto: Kolosej
Planet samskih
Ania je očarljiva, romantična, na prvi pogled sramežljiva učiteljica glasbe, ki prek spletnih zmenkov neutrudno išče svojo sorodno dušo. Foto: Kolosej

Planet samskih je zgodba o zmenkarijah, ki ponujajo bogat teren za televizijski format - a projekt pod vprašaj postavi prava ljubezen. Film privržence navdušuje s humorjem, iskrivimi dialogi, preobrati in ganljivimi prizori, obljublja distributer.

Okorna je kariera že pred leti zanesla na Poljsko, kjer je med drugim leta 2011 posnel film Pisma sv. Nikolaju, uspešnico, ki je osvojila tudi slovensko občinstvo. Na Poljskem si je božično romantično komedijo ogledal poltretji milijon gledalcev, v slovenskih kinematografih pa je film videlo več kot 60.000 gledalcev, za kar je Okorn prejel dve zlati roli.

V domovini "povozili" Deadpoola
Tudi v Okornovem novem filmu je zaigral zvezdnik iz filma Pisma sv. Nikolaju Maciej Stuhr, ki v Planetu samskih igra televizijskega voditelja Tomka. V vlogi romantične učiteljice glasbe Anie, ki prek spletnih zmenkov neutrudno išče svojo sorodno dušo, nastopa Agnieszka Wiedlocha. Film se je na Poljskem v prvem tednu predvajanja na začetku februarja znašel na prvem mestu po izkupičku kinematografov in prehitel celo stripovsko pustolovščino Deadpool v režiji Tima Millerja, ki je v istem terminu žela rekorde gledanosti v 60 državah.

Po naključnem srečanju Ania in Tomek skleneta nenavadni dogovor in ljubezensko življenje mlade učiteljice čez noč postane rdeča nit Tomkove oddaje. Anine zmenkarske prigode Tomek v oddaji poustvari v lutkovnem skeču, ki navduši občinstvo pred TV-zasloni. Oddaja čez noč postane uspešnica, Tomek in Ania pa se kot sodelavca izvrstno ujameta. Ko Ania nekega dne nepričakovano spozna popolnega moškega, čednega in pozornega Antonija (Michael Czernecki), se zadeve zapletejo ...

Format ameriške romantične komedije
Producenta filma Radoslaw Drabik in Michal Chacinski sta se s scenarijem Urszule Antoniak ukvarjala leto in pol in medtem večkrat zamenjala ekipo sodelavcev in scenaristov. Scenarij, napisan v angleščini, sta želela prirediti za poljsko občinstvo. "Z avtorico scenarija, dvema ameriškima scenaristoma, kanadskim dramatikom, mladim piscem iz Krakova in nadarjenim slovenskim režiserjem smo ustvarili ekipo, ki je v dolgih urah sestankov prek Skypa navsezadnje poiskala rešitev," sta zapisala.

Najbolj zaposleni Slovenec na Poljskem
Okorn je svoj celovečerni prvenec Tu pa tam posnel skoraj brez sredstev, leta 2005 pa je zanj prejel zlato rolo, saj si ga je v slovenskih kinematografih ogledalo več kot 25.000 gledalcev. Leta 2007 ga je poljska televizijska postaja TVN povabila k sodelovanju pri nadaljevanki 39 in pol, za katero je napisal scenarij in režiral prvo sezono, ki si jo je ogledalo 4,5 milijona Poljakov. Naslednje leto je prevzel še režijo druge sezone, ki je ponovno doživela rekordno gledanost.