Stewart se pridružuje elitni druščini komikov, ki so vodili oskarje. Foto: EPA
Stewart se pridružuje elitni druščini komikov, ki so vodili oskarje. Foto: EPA
Steve Martin
Eden od voditeljev prestižne podelitve oskarjev je bil tudi Steve Martin. Foto: EPA

Komik se bo 5. marca pridružil Stevu Martinu, Billyju Crystalu, Bobu Hopu in Johnnyju Carsonu, ki so se v vlogi povezovalca te slovesnosti že preizkusili. O nalogi, ki ga čaka, je Stewart povedal, da se zaveda, da ne zagotavlja uspešne kariere, vendar pa kljub temu pomeni, da se mu je uspelo uveljaviti v Hollywoodu.

In kakšna naloga ga čaka? Včlanitev v elitno skupino voditeljev oskarjev zahteva zgolj uspešno zabavanje več kot 40 milijonov gledalcev pred televizijskimi zasloni in nekaj najbolj vplivnih ljudi v Hollywoodu, vendar pa je Stewart kljub temu prepričan, da bo kos nalogi. Prav veliko občinstvo in blišč je tisto, kar ga je prepričalo, da je sprejel ponudbo. Kot pravi, je to največ, kar lahko komik doseže v svoji karieri.

Skrbne priprave pred oskarji
Stewart v tem času ni zaposlen le s pripravljanjem gradiva za podelitev oskarjev, ampak se v ZDA predstavlja tudi kot voditelj oddaje The Daily Show, pri čemer mu pomaga skupina ljudi, ki skrbi za scenarij. Kot pravi, bo tako zaposlen vse do zadnjih nekaj dni pred 5. marcem, ko se bo končno odpravil v Los Angeles in se posvetil le še slovesnosti. Na žalost pa mu vso to delo vendarle preprečuje, da bi se na podelitev pripravil, kot bi si sam najbolj želel, saj še ni imel časa za ogled vseh letošnjih nominiranih filmov.

Stewart delal tudi na MTV-ju
Stewart, ki se je rodil v New Jerseyju, je začel kot komik v klubih nastopati leta 1986, leta 1990 pa se je preselil na male zaslone, kjer je vodil humoristični šov Short Attention Span Theater. Nekaj časa se je predstavljal tudi kot voditelj glasbene televizije MTV, v vlogi igralca pa se je preizkusil v filmih Half Baked in Big Daddy. Voditelj že omenjene oddaje The Daily Show je postal leta 1999. Stewart je izrazil upanje, da je dovolj dobro pripravljen, da bo 5. marca odkorakal pred občinstvo in poskrbel za nepozabno noč.