Jih bomo letos dočakali? Foto: EPA
Jih bomo letos dočakali? Foto: EPA
Joel in Ethan Coen
Joel in Ethan Coen sta si s filmom Ni prostora za starce priborila osem nominacij. Foto: Reuters

Ta naj bi prišel v poštev, če bo odpadla podelitev s tradicionalnim sprehodom filmskih zvezd po rdeči preprogi. Prireditev bo v tem primeru zamenjala oddaja z zgodovinskim pogledom na oskarje in izseki iz filmov. Kot je povedal predsednik ameriške filmske akademije Sid Ganis, namreč čutijo odgovornost, da oskarje razdelijo na takšen ali drugačen način.

Akademija se trenutno pogaja s stavkajočimi scenaristi, saj si po besedah predstavnice akademije Leslie Unger želijo uresničiti takšno podelitev, kot jo vsako leto izvedejo, zato pa potrebujejo vse potrebne pogoje.

Podeljevalci še neznani
Po Ganisovih besedah se tako 24. februarja obetata dve možnosti - šov, ki ga želijo predstaviti, in šov, ki ga raje ne bi predvajali. Prav ta teden so glasovnice poslali članom akademije, čigar odločitev o nominirancih so oznanili 22. februarja. Največ teh sta prejela filma Ni prostora za starce (No Country For Old Men) bratov Coen in Tekla bo kri (There Will Be Blood). V preteklih letih je bila v tem času znana že večina zvezdnikov, ki so jih izbrali za izročitev zlatega kipca, letos pa o teh imenih še ni bilo dosti govora.


Žrtev stavke filmskih scenaristov je bila že podelitev zlatih globusov, katerih nagrajence so oznanili na običajni konferenci.

M. K.