Je ptič? Je letalo? Ne, morski pes! Foto:
Je ptič? Je letalo? Ne, morski pes! Foto:
V Stonadosu se bodo pred nadnaravnim vremenskim pojavom morali skrivati Newyorčani. Foto: YouTube
Producentom je dokaj vseeno, ali je visoka gledanost filmov "ironična" ali ne. (Klik za povečavo.) Foto: Twitter

Film Stonados, za katerega pri Syfyu gotovo upajo, da bo šel po stopinjah neverjetnega odziva, ki ga je na družbenih omrežjih poleti doživel Sharknado. S katastrofalno slabimi posebnimi učinki in še slabšo igro natrpan film o tornadu, iz katerega dežujejo krvoločni morski psi, bo premiero na ameriški televiziji Syfy doživel 23. novembra.

Stonados bo zgodba - nikoli ne boste uganili - o paranormalnem vremenskem pojavu, zaradi katerega na Zemljo dežuje smrtonosno kamenje; v njej bo nastopila cela serija znanih televizijskih obrazov, od Paula Johanssona (One Tree Hill) in Williama B. Davisa (Dosjeji X) pa do Thee Gill (Queer as Folk). Film, ki bi moral premiero doživeti že aprila, je bil posnet v Bostonu - in prav zaradi bombnega napada na letošnjem bostonskem maratonu je bila premiera prestavljena na poznejši čas. (Najbrž zato, ker je slogan filma: "Boston se bo zapisal v zgodovino ... še zadnjič.")

Je bil naslov "Vampnado" zaseden?
Pri Syfyu se obenem pripravljajo še na eno premiero: Beast of the Bering Sea, ki je napovedan za 9. november; v tem znanstvenofantastičnem trilerju brat in sestra med potapljanjem iz podmorske jame po nesreči zvabita čudaške vampirske dvoživke. V filmu nastopita Jonathan Lipnicki, nekdaj otroška zvezda, ki je ob Tomu Cruisu nastopil v Jerryju Maguireju, in Cassie Scerbo, ki je bližnje srečanje z morskim psom preživela v Sharknadu.

Še enkrat bo deževalo morske pse
Med julijsko televizijsko premiero je Sharknado postal na družbenih omrežjih najbolj priljubljen Syfyev film vseh časov: o njem je bilo zapisanih povprečno 5.000 tvitov vsako minuto predvajanja. Avtorji filma, ki bi brez tviterašev verjetno ostal popolnoma neopažen, na svoje (pa čeprav večinoma ironične) promotorje niso pozabili: na naslovu @Syfymovies so zbirali predloge za uradni naslov drugega dela filma, ki je napovedan za april naslednjega leta. Na koncu je bil med 5.000 predlogi izbran nazorni Sharknado 2: The Second One.

V prvem Sharknadu Los Angeles zajame tornado, ki mesto preplavi s krvoločnimi morskimi psi. Povodenj spremljamo skozi oči Fina (Ian Ziering, nekdaj Steve iz originalnega Beverly Hills 90210), ki mora pred pobesnelimi morskimi pošastmi rešiti svojo nekdanjo ženo (Tara Reid) in njuno hčerko; v filmu, ki je tako slab, da je že dober, slišimo tudi take briljantne replike, kot je na primer: "Sovražim morske pse ... Vzeli so mojega dedka."