V Filadelfiji rojeni igralec je z diagnozo kožnega raka živel od leta 1992 in delal do zadnjega. Umrl je doma v New Jerseyju, kjer je zadnji teden in pol prejemal oskrbo hospica. "Z rakom se je boril ves čas," je povedala njegova agentka Dianne Busch, v zadnjem času pa se je njegovo stanje drastično poslabšalo.
Ameriški igralec je v petih desetletjih dela ustvaril več kot sto vlog in igral pomembne podporne vloge na filmu in televiziji. V televizijski seriji Domovina je bil odličen kot Frank Mathison, nenehno zaskrbljen oče agentke CIA, ki jo je igrala Claire Danes.
Zaigral je tudi v filmih Prvinski nagon, Spoznaj starše in Nadarjeni gospod Ripley. Pogosto je igral avtoritativne junake, na primer ravnatelja v filmu Vonj po ženski, ameriškega državnega sekretarja v filmu Dan neodvisnosti ali FBI-jevca v filmu Moj bratranec Vinny. V nadaljevanki Beli ovratnik smo si ga zapomnili kot posebnega agenta Reesa Hughesa, v zadnji epizodi Seinfelda pa kot tistega odvetnika, ki je Jerryja, Elaine in Georgea poslal v zapor.
Ves čas je delal tudi na gledaliških deskah, predvsem v okviru gledališke družbe Roundabout, v Broadwayskih produkcijah 12 jeznih mož in Naše mesto ter v zadnji vlogi kot oče, ki ga doleti alzheimerjeva bolezen.