Elena se bo najprej predstavila v animirani seriji Sofia the First, pozneje pa bo dobila lastno spin-off nadaljevanko. Foto: Disney
Elena se bo najprej predstavila v animirani seriji Sofia the First, pozneje pa bo dobila lastno spin-off nadaljevanko. Foto: Disney
Aimee Carrero
Glas bo Eleni posojala v Dominikanski republiki rojena Aimee Carrero. Foto: IMDb

Naslovni lik serije, Sofia (glas ji posoja Ariel Winter) ima nadnaravno moč, da se lahko pogovarja z živalmi, obenem pa lahko na kup zbere tudi vse Disneyjeve princeske. Ne ve pa, da je v njenem čudežnem amuletu iz Avalorja že desetletja ujetnica Elena (Aimee Carrero).

Epizoda se bo tako vrtela okrog Sofijinih poskusov, kako Eleno odčarati nazaj v človeško podobo in jo spet združiti z njeno družino, od katere jo je odtrgala zlobna čarovnica Shuriki.

Ko si opomore od vseh teh pretresov, bo Elena dobila lastno animirano serijo, Elena of Avalor, ki jo bo v letu 2016 začela predvajati televizija Disney Junior. Njen značaj je opisan kot "drzen, skrben, duhovit in premeten" ... "samozavestna in sočutna najstnica v čarobnem pravljičnem kraljestvu, ki so ga navdahnile različne latinskoameriške kulture in folklora". Vladanja kraljestvu se bo Elena učila od svojih starih staršev, Tita in Cicie, ter od svetovalca vojvode, Estebana. Med osrednjimi liki bo še mlad čarovnik Mateo in leteče bitje Skylar.

"Naša kreativna ekipa si je zamislila univerzalno zgodbo s temami, ki bodo avtentično odražale upe in sanje našega raznolikega občinstva," je v imenu studia Disney najavila Nancy Kanter.

"Najbolj se veselimo tega, da bomo lahko izrazito animacijo in vizualno podobo uporabili za zgodbe, ki so nastale pod vplivom kulture in tradicij, blizu vsej svetovni populaciji hispanskih in latinskoameriških družin, prek klasične pravljice pa bodo nagovarjale želje vseh otrok."

Pri Disneyju so že objavili tudi, da bo leta 2018 celovečeren animirani film dobila polinezijska princesa Moana, uradno pa je potrjeno še, da prihaja igrana adaptacija risanke Lepotica in zver, v kateri bo Belle igrala Emma Watson.

Ob tem je treba omeniti, da Elena ne bo "uradna" Disneyjeva princeska, dokler ne dobi lastne slovesnosti s kronanjem - ta čast pa je po navadi prihranjena za junakinje celovečernih animiranih filmov.