S prizorišča snemanja ni prišlo veliko posnetkov, a teh film za reklamo niti ne potrebuje. Foto: EPA
S prizorišča snemanja ni prišlo veliko posnetkov, a teh film za reklamo niti ne potrebuje. Foto: EPA
S premiere filma Zelo dolga zaroka v Španiji
Audrey Tatou je nazadnje nastopila v Zelo dolgi zaroki, večina pa se ob njej še vedno spomni Amelie. Foto: EPA

Najnovejša akcija prihaja iz Sydneyja, kjer bo Anglikanska cerkev v 250 kinematografov poslala svoj film, njegova premiera pa bo sovadla s premiero Da Vincijeve šifre. Za svoj filmski izdelek so se v Cerkvi odločili zaradi skrbi, da bo film ljudi prepričeval o napačni resnici. Njegovi gledalci se bodo soočili z istimi vprašanji, kot jih zastavlja Da Vincijeva šifra, le da se jih loteva z drugega vidika, poleg tega pa se bodo vprašali tudi, kako bi se nanj odzval Jezus sam.



Film za zbiranje ovčic
Oba filma pa nameravajo v Sydneyju izoristiti še za promocijsko akcijo, katere cilj je do leta 2012 deset odstotkov mestnega prebivalstva navdušiti za redno udeleževanje maš.

Eden najtežje pričakovanih filmov leta bo temo kinodvoran prvič razsvetlil 17. maja, ko se bo z izdelkom Rona Howarda tudi odprl letošnji canski filmski festival. Glavni vlogi je režiser zaupal ameriškemu igralcu Tomu Hanksu, ki se bo predstavljal kot skoraj vsevedni profesor Robert Langdon, in francoski igralki Audrey Tatou, v filmu nadobudni kriptologinji Sophie Neveu.