Nekdanja mis Izraela je že poročena in ima tudi otroka. Foto: EPA
Nekdanja mis Izraela je že poročena in ima tudi otroka. Foto: EPA
Joss Whedon, režiser filma The Avengers (Maščevalci), je lani sprožil celo tirado zaradi pomanjkanja pozitivnih ženskih vzornic za mlade ljubiteljice zgodb o superjunakih. Veliki studii po njegovem mnenju s tem, ko ne snemajo filmov o superjunakinjah, "mladim dekletom odrekajo priložnost za kulturno samorefleksijo". Foto: EPA

V za zdaj še nenaslovljenem filmu bosta nastopila še Henry Cavill kot Superman in Ben Affleck kot Batman - izbira igralca, ki je med oboževalci povzročila toliko razburjenja kot že dolgo nobena.

Čudežna ženska, stripovski lik v miniaturnem oblačilcu patriotskih barv ameriške zastave je nastal v štiridesetih letih prejšnjega stoletja; njena najslavnejša upodobitev do danes je tv-serija, v kateri jo je igrala Lynda Carter. Toda čeprav v hipu prepoznavna junakinja vsaj v Ameriki velja za kulturno ikono, do zdaj še nikoli ni bila upodobljena na velikem platnu.

Z vključitvijo Wonder Woman v zgodbo je film en korak bližje temu, da bi pred kamero zbral celotni "Justice League", "odred" stripovskih junakov iz vesolja DC Comics: Supermana, Batmana, Aquamana, Flasha, Čudežno žensko in Zeleno svetilko. O kakšnih drugih dodatkih k igralski zasedbi pri Warnerju še niso poročali.

Gal Gadot je nekdanja manekenka, ki je Izrael leta 2004 zastopala na izboru za mis universe. Do zdaj je nastopila v več filmih franšize Hitri in drzni, tudi v letošnjem, šestem, v filmih Knight and Day in Date Night ter v seriji Priskledniki.

"Wonder Woman je morda eden najmočnejših ženskih likov vseh časov in ljubljenka poznavalcev vesolja DC Comics," je režiser Zac Snyder zapisal v izjavo za javnost. "Ne samo, da je Gal izvrstna igralka, ima tudi tisto čudežno lastnost, zaradi katere je idealna za vlogo."

Produkcija filma, ki bo neposredno nadaljevanje Jeklenega moža, se bo začela v prvi polovici prihodnjega leta, premiera pa je napovedana za julij 2015.