Na prvo stran scenarija je von Trier menda zapisal opazko:
Na prvo stran scenarija je von Trier menda zapisal opazko: "Čeprav je režiser načeloma prepričan, da bi moralo biti dovoljeno pokazati vse, proti svoji volji sprejema, da to v tem primeru ne bo mogoče. Zato bo ostal znotraj meja zakona in občasno uporabil zamegljeno kamero." Foto:

Nimfomanka, sklepni del "trilogije depresije" (po Antikristu in Melanholiji), je drama o erotičnem prebujenju neke ženske, ki jo je znova upodobila danskemu režiserju tako ljuba Charlotte Gainsbourg. Protagonistka samskega moškega, ki ga igra Šved Stellan Skarsgård, popelje po svoji seksualni zgodovini od otroštva do srednjih let. Režiser je predpremierno napetost v zadnjih mesecih sicer premeteno stopnjeval s kratkimi odlomki za "pokušino", uradni napovednik pa se je na spletu pojavil danes. Ogledate si ga lahko spodaj.

Hitro tempirani napovednik resnično ne razočara: v njem so zelo nazorno prikazani trenutki spolnosti, vidimo pa tudi vse ključne zvezdnike, Charlotte Gainsbourg, Stellana Skarsgarda, Stacy Martin, Shio LaBeoufa, Jamieja Bella, Umo Thurman in Willema Dafoeja. YouTube je sicer prejšnji napovednik (oziroma kratek odlomek, naslovljen 5. poglavje), v katerem si je Shia LaBoeuf privoščil zelo nazorne posteljne užitke, umaknil, češ da je kršil njihove pogoje storitve.

Tržna kampanja za Nimfomanko je pomenila tudi niz plakatov, na vsakem je bil eden izmed protagonistov s precej nazornim izrazom spolne naslade. Vodstvo canskega festivala, ki je von Trierja po katastrofalni tiskovni konferenci ob premieri Melanholije izgnalo, je že dalo vedeti, da so pripravljeni predvajati petinpolurno "režiserjevo" različico Nimfomanke.