Ryan Gosling se je odločil za premik na drugo stran filmske kamere. Foto: EPA
Ryan Gosling se je odločil za premik na drugo stran filmske kamere. Foto: EPA

Nominiranec za oskarja (poklon Ameriške filmske akademije si je zaslužil z glavno vlogo v drami Half Nelson iz leta 2007) je napisal tudi scenarij za celovečerec, ki ga sam opisuje kot "fantazijski film noir".

Gre za zgodbo o materi samohranilki z dvema otrokoma, ki se znajde v temačnem svetu, ko njen najstniški sin odkrije skrivno pot do strašljivega podzemnega mesta.

Kot so zapisali pri LA Timesu, Goslinga tudi sicer privlačijo temačne teme: s svojo zasedbo Dead Man's Bones pogosto izvaja pesmi o duhovih in pošastih, med drugim so posneli tudi videospot na pokopališču.

To bo, kot omenjeno, Goslingov režijski prvenec, snemati ga bodo začeli spomladi prihodnje leto. V glavni vlogi se predstavlja Christina Hendricks, ki se je proslavila z vlogo glavne tajnice Joan v nadaljevanki Oglaševalci, skupaj z Goslingom pa je igrala v trilerju Drive.

Mednarodne pravice za film si bodo kupci lahko zagotovili že na letošnjem filmskem festivalu v Torontu, ki se začne prihodnji teden in kjer bo Gosling, sicer Kanadčan, predstavljal svojo aktualno vlogo v filmu The Place Beyond the Pines, v katerem igra skupaj z Bradleyjem Cooperjem in Evo Mendes, spremljevalko v zasebnem življenju.