Film
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 27 glasov Ocenite to novico!
Prva sezona serije ima deset epizod, nima pa še uradnega naslova. Vsebino je navdahnilo aktualno dogajanje v Beli hiši.
Prva sezona serije ima deset epizod, nima pa še uradnega naslova. Vsebino je navdahnilo aktualno dogajanje v Beli hiši. Foto: Showtime
Stephen Colbert
Colbert seveda Trumpa redno na muho jemlje tudi v svoji primarni oddaji. Prejšnji mesec se je z ekipo odpravil v Sankt Peterburg, kjer so posneli prispevke za "Ruski teden", posvečen neskončni sagi predsednikovih (domnevnih) tajnih dogovarjanj s Kremljem. Foto: YouTube
Maja letos je bil Colbert na udaru zaradi vulgarne, seksualno obarvane šale na račun ameriškega predsednika in ruskega predsednika Putina. Trumpovi podporniki so zahtevali komikov odstop, a je službo obdržal. Foto: Reuters

"Risankasti predsednik" Trump dobi svojo serijo

Soavtor in producent serije je Stephen Colbert
31. julij 2017 ob 09:22
Los Angeles - MMC RTV SLO

Stephen Colbert, ameriški komik, voditelj The Late Night Showa in glasni kritik Donalda Trumpa, je kabelski televiziji Showtime prodal koncept za animirano serijo, v kateri bo protagonist kontroverzni predsednik - v podobi, ki je v Colbertovem šovu "nastopala" v času predvolilne kampanje.

Colbert je moči združil s sodelavcem iz The Late Showa Chrisom Lichtom; njuna animirana serija ima za zdaj spisanih deset epizod prve sezone, ki na spored prihaja jeseni.

"Vem, da se je tega hotelo lotiti veliko ljudi, in vesel sem, da je Risankasti predsednik v svoj intimni svet povabil prav našo ekipo," je v izjavi za javnost komentiral Colbert. "Videl sem nekaj kadrov in veselim se že, da bomo lahko z vami delili moža, ki stoji za sloganom MAGA (Make America great Again, op. n.)."

Trumpovski je ne sais quoi
V seriji seveda nastopajo tudi animirane različice Trumpovih družinskih članov: obetamo si lahko "približno resnične dogodivščine Trumpovih zaupnikov in bon vivantov - družine, sodelavcev, članov vlade, golfistov in drugih, ki zaidejo v njegovo sfero". "Neustrašno brskanje po njihovih preteklostih in psihah bo pokazalo, kaj jih dela tako nezamenljivo trumpovske."

Poplava Trumpov
Colbert je, kot je že sam namignil, samo eden v celi množici komikov, ki trenutno navdih za satiro iščejo v dramatičnem dogajanju v Beli hiši. Anthony Atamanuik igra Trumpa v The President Showu, ki ga predvaja Comedy Central, oddaja Saturday Night Live pa se je sploh proslavila z odličnim posnemanjem predsednika, ki ga je "naštudiral" Alec Baldwin.

Same lepe reči o Colbertu izjavlja tudi predsednik mreže Showtime David Nevins: "Stephen in Chris imata neverjeten dar za dekonstrukcijo sveta predsednika Trumpa in ta serija jima ponuja nove možnosti. Njuna vizija je bila povod za serijo, ki bo dvignila prah, pritegnila pozornost in je idealna za našo platformo."

Colbert seveda Trumpa redno na muho jemlje tudi v svoji primarni oddaji. Prejšnji mesec se je z ekipo odpravil v Sankt Peterburg, kjer so posneli prispevke za "Ruski teden", posvečen neskončni sagi predsednikovih (domnevnih) tajnih dogovarjanj s Kremljem.

Precej odmevna je bila epizoda The Late Showa, ki so jo predvajali na volilno noč; v posebnem skeču The Making of Donald Trump (Vzgoja Donalda Trumpa) so na muho vzeli temperament in retorično specifiko moža, ki je bil Američanom dolga leta znan kot voditelj šova The Apprentice. (Ogledate si ga lahko spodaj.) Tim Luecke, ki mu je glas posojal v Colbertovem šovu, bo svojo vlogo ponovil tudi v novi seriji.

Neusahljiv vir navdiha
Mimogrede - v teh dneh smo izvedeli še, da bo televizijsko ekranizacijo dobila tudi knjiga Devil's Bargain (Hudičeva kupčija), ki popisuje začetke in naravo odnosa med Donaldom Trumpom in ameriškim prvim strategom Stevom Bannonom. Knjiga Devil’s Bargain: Steve Bannon, Donald Trump, and the Storming of the Presidency je izšla šele prejšnji teden, a so prve kritike enoglasno pozitivne, uvrstila pa se je tudi na lestvico najbolje prodajanih v časniku New York Times. Pravice za priredbo je odkupilo podjetje Blumhouse TV, ki za Showtime sicer že razvija visokoproračunsko serijo o Rogerju Ailesu.

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
REsje
# 31.07.2017 ob 09:54
Koliko "znanih" osebnosti, ki je napovedovalo, da se bodo v primeru izvolitve Trumpa preselilo iz ZDA je to storilo?
http://imgur.com/a/RKtnG
Rotty
# 31.07.2017 ob 10:58
@KovacevaKobila

Glede na to, da otroško užaljeni demokrati in del republikancev zminira vsako odločitev Trumpa (pri čemer imajo ZDA gospodarsko rast, pa tudi rast turizma za katero so vsi "strokovnjaki" trdili, da bosta padli v prepad zaradi izvolitve Trumpa), me zanima koliko "znanih" osebnostim je trenutna administracija prepovedala napovedano/obljubljeno selitev v Kanado? Hvala vnaprej za podatek!
Bivši uporabnik
# 31.07.2017 ob 13:44
glede na histericno paniko ki se je rodila po neuspesnih ameriskih volitvah, mi je Trump pac vedno bolj vsec.
sm0ve
# 31.07.2017 ob 12:45
Kako prav je imela Terry Anzur o ameriških medijih. Pa tudi slovenski niso dosti boljši.
jk11
# 31.07.2017 ob 12:15
Da se delaš norca je pač dober biznis v Ameriki.

Sem prebiral na internetu, da je Colbert mel slabe ratinge in je bil komaj na tretjem ali četrtem mestu v svojem času predvajanja oddaje. Ko pa je se je začel fokusirat na Trumpa pa so ratingi šli v nebo. In gos ki leže zlata jajca paš šopaš dokler lahko. Zdaj kdaj pa bo ljudem presedlo 24 ur na dan gledat in poslušat o Trumpu pa ne vem.
prlek28
# 31.07.2017 ob 13:48
Velika večina ga ne mara, so proti njemu in se delajo norca iz njega. Trump postaja čedalje bolj popularna osebnost in ne obratno.
Bivši uporabnik
# 31.07.2017 ob 12:49
Video sem pogledal. Humor na nivoju adolescentov. Iz islamskega radikalizma naj se ponorčujejo, če si upajo, zaenkrat je samo BBC imel jajca za kaj takšnega.
prim00z
# 31.07.2017 ob 10:14
Btw Colbert ve vse, ampak res VSE o Hobitu in Gospodarju prstanov
jbzt
# 31.07.2017 ob 10:00
Ko se mediji spravijo na človeka...
Stavim,da bo RTV SLO med prvimi,ki bo kupila to "serijo",propagando...
REsje
# 31.07.2017 ob 11:30
https://www.rtvslo.si/svet/zda-2016/trump-vcasih-se-moram-bolj-bojevati-z-lastno-stranko-kot-z-osebo-na-drugi-strani/404942#comments
http://imgur.com/a/wyUIt
Pozdravljena kobila!
KLIPAN
# 31.07.2017 ob 09:52
Človek je pač rojen, da se iz njega norčuješ.
angryjoe
# 31.07.2017 ob 18:49
Colberta sem z navdušenjem spremljal, ko je še imel svoj show na CC. Zdaj pa je postal praktično neprebavljiv, saj se domala vse vrti okoli Trumpa. Njegovo občinstvo postane ziritirano, če mineta dve minuti brez kakšne šale na Trumpov račun...
conanbarbarian
# 31.07.2017 ob 10:07
Jaz bi tudi take risanke gledal !
www
# 31.07.2017 ob 20:00
Tak predsednik dobi točno tak odnos, kakršnega si zasluži...normalno, da ga imajo mediji na piki.

Samo poglejte, kakšne bedarije dela.
planet1
# 31.07.2017 ob 14:05
Trump je nastavljen v Belo hiso z enim samim namenom. Da odvraca pozornost od pomembnih tem in ja mediji pri tem sodelujejo.

Kot da bi na poroki v Godfatherju goste zabaval klovn, v pisarnah zadaj pa se vlecejo poteze. In klovn ve, da je njegova naloga biti klovn zato da otroci slucajno ne zaidejo v pisarne.

Seveda obstaja del otrok, ki misli da je ves make up resnica in pod vsem tem ne obstaja nekdo drug in mu veselo ploskajo, medtem ko se drugi ves cas delajo norca iz njega, ker je pac klovn. Otroci se kregajo med sabo, kdo bolje razume realnost in kdo ne, v pisarnah pa se pametni ljudje dogovarjajo o njihovi prihodnosti.
KovacevaKobila
# 31.07.2017 ob 11:46
Glede na to, da otroško užaljeni demokrati in del republikancev zminira vsako odločitev Trumpa (pri čemer imajo ZDA gospodarsko rast, pa tudi rast turizma za katero so vsi "strokovnjaki" trdili, da bosta padli v prepad zaradi izvolitve Trumpa), me zanima koliko "znanih" osebnostim je trenutna administracija prepovedala napovedano/obljubljeno selitev v Kanado? Hvala vnaprej za podatek!

Kdo ves čas prakticira otroško užaljenost, bi se dalo razpravljat.

Zanima me, kako točno so demokrati prisilili ubogega Donalda, da ima kljub predvolilnim obljubam o 'izsušitvi močvirja' v kabinetu trume banksterjev ... da kljub predvolilnim obljubam o 'razmontiranju Nata' od članic Nata zahteva več davkoplačevalskega denarja ... da kljub zgražanju nad 'jastrebi' danes bombardira štiri države in islamistom prodaja tone 'čudovitega' orožja ... da si kljub obljubam, da bo poskrbel za zdravstveno zavarovanje 'vseh Američanov', danes prizadeva celo revežem in kroničnim bolnikom vzet zavarovanje ... in da se praktično vsakič, ko odpre usta, grdo zlaže. Hvala vnaprej za podatek!
KovacevaKobila
# 31.07.2017 ob 10:45
Koliko "znanih" osebnosti, ki je napovedovalo, da se bodo v primeru izvolitve Trumpa preselilo iz ZDA je to storilo?

Približno toliko, kolikor je predvolilnih obljub izpolnil Trump.
Kazalo