Zvezdniški način življenja in neomejene količine alkohola na vsakem koraku so zvezdnika pri komaj 20 letih pripeljale v težave, zato se je odločil, da se bo pijači v celoti odpovedal. Foto: EPA
Zvezdniški način življenja in neomejene količine alkohola na vsakem koraku so zvezdnika pri komaj 20 letih pripeljale v težave, zato se je odločil, da se bo pijači v celoti odpovedal. Foto: EPA
Daniel v družbi Ruperta Grinta in Emme Watson, soigralcev iz franšize o Harryju Potterju, jeseni leta 2005. Foto: EPA

Igro v filmih je v pogovoru za britanski časopis Mail on Sunday opisal kot samozadovoljno in enoplastno. Dodal je, da "le s težavo" gleda te filme.

Zdaj 25-letni Radcliffe (ko je v kinematografe prišel prvi film o Harryju Potterju, jih je imel le 12) je poudaril, da je bil angažma v filmski seriji po knjižnih uspešnicah J. K. Rowling neverjeten blagoslov, saj mu je dal priložnost za delo v filmskih vodah. Ob tem priznava, da je določene dele enostavno sovražil, saj so v njih vsem na očeh "trenutki, na katere nisem ponosen, in napake, ki si jih lahko drugi privoščijo na vajah".

Najbolj ga moti šesto nadaljevanje, Harry Potter in princ mešane krvi iz leta 2009, saj: "V tem filmu enostavno nisem dober. Sovražim ga."

"V tem filmu sem igral zelo enoplastno in vidi se, da sem postal samozadovoljen. Kar sem poskušal ustvariti, enostavno ni prišlo do izraza. Moj najboljši film je peti (Harry Potter in Feniksov red), ker v njem zaznam napredek," je še pojasnil.

"Zelo sem kritičen do sebe"
Ob tem igralec, rojen leta 1989, poudarja, da mora biti do sebe zelo objektiven: "Pomembno je, da sem samokritičen, saj sem odrasel v okolju, v katerem so bili do mene vsi izjemno prijazni in so mi dopovedovali, da je moje delo odlično."

"Zelo sem kritičen do sebe, če ne bi bil, bi me skrbelo. Nočem biti tisti, ki mu ljudje govorijo, da je vse super, potem pa se obrnejo in si mislijo, da je v resnici vse slabo," je še dodal.

Osem filmov o Harryju Potterju je po svetu zaslužilo več kot 7,7 milijarde ameriških dolarjev (5,75 milijarde evrov) in veljajo za največjega zaslužkarja med filmskimi franšizami vseh časov.

V intervjuju je Radcliffe po pisanju britanskega časopisa The Guardian spregovoril tudi o težavah z alkoholom, ki jih je prekinil s popolno abstinenco avgusta leta 2010.