Na nadaljevanje ljubezenske štrene med plašno študentko in bogatim poslovnežem s sadomazohističnimi nagnjenji bo treba počakati do leta 2017. Foto:
Na nadaljevanje ljubezenske štrene med plašno študentko in bogatim poslovnežem s sadomazohističnimi nagnjenji bo treba počakati do leta 2017. Foto:

Filmski franšizi 50 odtenkov sive se bo z drugim delom, Pedteset odtenkov teme (Fifty Shades Darker), pridružil ameriški scenarist Niall Leonard, sicer mož pisateljice EL James. V preteklosti je kot scenarist sodeloval pri serijah Ballykissangel, Wire in the Blood in The Bill. Menda je sodeloval že pri scenariju za prvi del, poroča The Hollywood Reporter, a med scenaristi ni naveden.

"Niall je izjemen scenarist že sam po sebi, s samimi dobrimi referencami, in veseli smo, da ga imamo v ekipi Petdeset," je v izjavo za javnost zapisal producent Michael De Luca.

Temeljito sprta ekipa?
V zadnjem času se je sicer govorilo, da bo scenarij pisala kar sama EL James, češ da je bila silno nezadovoljna s "popravki", ki so med snemanjem doleteli njene dialoge. Režiserja za drugi del še iščejo, saj je Sam Taylor-Johnson že prejšnji mesec potrdila, da se od sage poslavlja. Tistemu, ki bo prevzel "vznemirljiv izziv" režije drugega in tretjega dela, je zaželela uspeh.

Obenem je v javnost pricurljalo tudi, da sta oba protagonista, Dakota Johnson in Jamie Dornan, po uspehu prvega filma zahtevala občutno višja honorarja. Za prvi film sta vsak dobila "samo" 250 tisoč dolarjev. V kinodvoranah je erotična drama zaslužila 568 milijonov dolarjev, naslednji film pa je napovedan za leto 2017.