Najprej se je Ricky Gervais ponovnemu vodenju Zlatih globusov upiral, nato pa se je le ogrel in zdaj dokončno sprejel posel. Foto: EPA
Najprej se je Ricky Gervais ponovnemu vodenju Zlatih globusov upiral, nato pa se je le ogrel in zdaj dokončno sprejel posel. Foto: EPA
Ricky Gervais in Billy Crystal, ki bo že devetič vodil Oskarje in je znan po precej bolj prizanesljivem humorju. Foto: Twitter

Britanski komik, znan po tem, da je vedno brez dlake na jeziku, bo še tretjič vodil omenjeno prireditev filmskih in televizijskih nagrad, čeprav je nazadnje s svojim nastopom dvignil veliko prahu. Tokrat bo Zveza tujih novinarjev v Hollywoodu (HFPA) priznanja filmarjem podelila 15. januarja, kot po navadi v hotelu Beverly Hilton na Beverly Hillsu.

Januarja letos je bil Gervais neusmiljen do zvezdnikov, zbranih na galadogodku, pa tudi do organizatorja samega. Zaradi ostrih zbadljivk so zato številni dvomili, da bo dobil še eno priložnost za vodenje Globusov. A jo je, in kot napoveduje, bo tokrat še bolj "brutalen."

Koga bo užalil tokrat?
50-letnik, ki je zaslovel kot ustvarjalec in glavni zvezdnik britanske humoristične serije Pisarna, je na Twitterju objavil posnetek svojega monologa iz leta 2011 in dodal: "Tole, krat 10."

Pri HFPA-ju (lani so po podelitvi priznali, da je šel Gervais, ki se je ponorčeval tudi iz obtožb o njihovem sprejemanju podkupnin, na trenutke res predaleč) so odločitev, da še tretjič najamejo Gervaisa, sprejeli skupaj s hišo NBC, ki bo prenašala prireditev. Očitno so ponos premagale številke, saj je lanski prenos pritegnil kar 17 milijonov gledalcev. Dodali so še, da se zavedajo, da vsi niso navdušeni nad odločitvijo, saj so njegovi lanski monologi in ostre izjave užalili in razjezili nekatere. Na Twitterju je Piers Morgan, voditelj pogovorne oddaje na CNN-u, zato nagovoril Gervaisa s prošnjo, ali je lahko spet on tisti, ki bo imel prvi intervju na temo "Opravičujem se, če sem koga užalil".

Depp ni zameril pripomb
Gervaisov najnovejši komični podvig, serijo Life's Too Short, trenutno predvajajo na BBC-jevem drugem programu. V njej v vlogi igralca, čigar kariera je v zatonu in upa, da jo bo oživilo nastopanje v resničnostni oddaji, igra Warwick David. Gervais in njegov stalni sodelavec Stephen Merchant v seriji igrata sama sebe, a v vlogi Davidovih agentov.

V nanizanki sta se v "cameo" vlogah pojavila tudi Johnny Depp (očitno zvezdnik ne kuha mule zaradi Gervaisov lanskih pripomb o ne ravno zavidljivem uspehu njegovega filma Turist) in Liam Neeson.

Poglejte si Gervaisov lanski uvodni monolog. Napoveduje, da bo letos še desetkrat bolj zloben.