Film je bil v kinematografih sicer uspešen, a industrija ima za ženske in njihove napake očitno manj razumevanja ... Foto:
Film je bil v kinematografih sicer uspešen, a industrija ima za ženske in njihove napake očitno manj razumevanja ... Foto:
Še preden smo imeli Zlohotnico, je človeško plat zlobnega lika skušala ujeti Charlize Theron.

Rupert Sanders je tako ali tako že zgodovina: studio je pogajanja za morebitno režijo nadaljevanja Sneguljčice in lovca začel z avtorjem serije Živi mrtveci, Frankom Darabontom. Za visokoproračunski projekt (spomnimo se, da je prvi film stal kar 170 milijonov dolarjev) je Darabontova vizija menda studiu ljubša izbira kot dozdajšnja kandidata, Gavin O'Connor (Warrior) in Andy Muschietti (Mama).

Lovec na prvem tiru
In izkaže se, da ni v franšizi nepogrešljiva niti njena naslovna junakinja: Sneguljčice v nadaljevanju praktično ne bo oziroma se bo pojavila le v epizodni vlogici; film, ki bo torej bolj "spin-off" kot nadaljevanje, bo pozornost raje usmeril na lik Lovca. Zelo priročno je namreč, da je Chris Hemsworth po zaslugi Maščevalcev od izida Sneguljčice in lovca pa do danes postal še veliko večja zvezda. Če bo končni scenarij res šel v to smer, bo Sneguljčica najverjetneje izpadla tudi iz naslova.

Charlize Theron, ki je bila v vlogi zlobne čarovnice pravzaprav še najsvetlejša točka prvega filma, se bo najverjetneje vrnila tudi v nadaljevanju; to naj bi v kinematografe prišlo šele leta 2016.

Franšiza v varnih rokah
Darabont je sicer že večkrat preizkušena izbira za režijo priredb romanov Stephena Kinga - poleg izvrstne Kaznilnice odrešitve (The Shawshank Redemption) je režiral še Zeleno miljo in The Mist, obenem pa ima velike zasluge za uspeh serije The Walking Dead (Živi mrtveci).