Protagonistka romana Dnevniki Carrie Bradshaw (in kmalu tudi TV-serije) je seveda Carrie Bradshaw, tukaj še bistra, a naivna srednješolka, ki odrašča z zaščitniškim očetom in dvema mlajšima sestrama; njihova mama je umrla že pred časom. Ko se Carrie spoprijatelji z najpopularnejšim fantom na šoli - pred Aidanom in Živino je bil njen
Protagonistka romana Dnevniki Carrie Bradshaw (in kmalu tudi TV-serije) je seveda Carrie Bradshaw, tukaj še bistra, a naivna srednješolka, ki odrašča z zaščitniškim očetom in dvema mlajšima sestrama; njihova mama je umrla že pred časom. Ko se Carrie spoprijatelji z najpopularnejšim fantom na šoli - pred Aidanom in Živino je bil njen "usodni moški" Sebastian Kydd - se znajde na seznamu sovražnic najpopularnejšega dekleta na šoli. Foto:
Seks v mestu
V televizijskem formatu je bil Seks v mestu inovativna, včasih duhovita serija, ki pa je "prodala" svojo dušo s prehodom na filmska platna. Foto: Kolosej

Hollywood donosne franšize pač ne namerava ukiniti, dokler se jo še da izkoriščati: televizijska mreža CW je naročila filmsko priredbo romana Dnevniki Carrie Bradshaw (The Carrie Diaries), "preddela" danes kultne knjige Seks v mestu. V Carriejinih dnevnikih Candace Bushnell popisuje dogodivščine bodoče kolumnistke in modne obsedenke v času, ko je bila še srednješolka v Connecticutu. To so bili seveda časi, preden je Carrie našla svoje "duše dvojčice" v Charlotte, Mirandi in Samanthi, a ker se v romanu pojavi tudi mlada Samantha, jo bomo verjetno videli tudi v novi nanizanki.

Pri seriji, katere snemanje so tabloidi napovedali že septembra, naj bi po neuradnih podatkih sodelovala Josh Schwartz in Stephanie Savage, producenta trenutno "vroče" Opravljivke (Gossip Girl). Morda prav zato britanski tabloid Daily Mail poroča, da je bila ena od zvezdnic Opravljivke, Blake Lively, med glavnimi kandidatkami za vlogo "mlade Carrie".

Kandidatk je ogromno
Med dekleti, ki se jim ob omembi Seksa v mestu zasvetijo oči, je tudi Miley Cyrus, ki se je pravzaprav pojavila že v drugem od obeh filmov, in sicer v vlogi same sebe, ki na neko premiero pride v enaki obleki kot Samantha. "Vlogo bi z veseljem sprejela. Nismo v nobenih pogovorih, tako da tega ne morem reči, bi se mi pa zdelo neznansko kul," je nedavno izjavila 19-letna zvezdnica.

Kot prav tako verjetni (ali pa vsaj primerni) kandidatki Daily Mail navaja še 20-letno Emmo Roberts, ki jo je reviji InStyle za vlogo Samanthe "priporočila" Olivia Wilde ("Mislim, da bi bila zanimiva"), in 14-letno Chloe Moretz, ki jo je kot potencialno Samantho izpostavila avstralska igralka Melissa George: "Chloe Moretz bi bila izjemna Samantha. Pri šestih letih je igrala mojo hčerko v filmu The Amityville Horror; čudovita mala stvarca je."