Aktualna sezona Louieja, ki je imela le osem epizod, se je iztekla maja. Foto: Reuters
Aktualna sezona Louieja, ki je imela le osem epizod, se je iztekla maja. Foto: Reuters
Louis se v resnici piše Szekely, kar je tradicionalen madžarski priimek. Ker ni tega znal nihče izgovarjati, je priimek spremenil v podobno zveneči "C. K.". Foto: FX

"Potem ko je spisal, režiral, večinsko montiral in nastopil v 61 epizodah nadaljevanke, si Louis želi odmor od serije in se ukvarjati z drugimi stvarmi," je v komikovem imenu sporočila kabelska televizija FX. To za C. K.-ja niti ni prvi tak primer "zasičenosti", med tretjo (2012) in četrto sezono (2014) si je vzel dve leti odmora.

Za največje so vrata vedno odprta
Za zdaj torej ni odločeno, kdaj in ali sploh se Louis vrača h kritiško hvaljeni seriji, ki je bila deloma spisana po lastnem življenju stand-up komika v New Yorku. "To bo res njegova odločitev," je izjavil direktor FX-a John Landgraf. "Lahko, da si bo vzel šest mesecev odmora ... lahko pa se odloči za dve leti in bomo v istem položaju kot HBO z Larryjem Davidom, ko periodično objavljajo, kdaj bodo prišle nove epizode." Landgraf ima s tem v mislih HBO-jevo pogodbo "odprtih vrat", ki narekuje, da se Larry David lahko vrne kadar koli, ko pač začuti navdih za novo sezono serije Curb Your Enthusiasm.

Serija Louie je v svoji dosedanji karieri odnesla že 22 nominacij za emmyje in gre na letošnjo podelitev še s šestimi.
Še vedno natrpan urnik
Vendar pa pri FX-u še naprej sodelujejo s C. K.-jem, saj je komik soscenarist in producent kar dveh novih serij. Baskets bo komedija o možaku (Zach Galifianakis), ki je trdno odločen, da bo uspel kot poklicni klovn, čeprav ga je prestižna klovnovska šola v Parizu zavrnila.

V seriji Better Things bo glavna vloga prihranjena za našo staro znanko iz Louieja, Pamelo Adlon; igrala bo samsko mamo, ki skuša vzgajati tri otroke. Pri Better Things bo Louis vskočil tudi kot režiser in soscenarist pilotne epizode. Obe nadaljevanki na spored prihajata leta 2016.

Landgraf je namignil še na obstoj neke tretje serije, s katero se komik ukvarja - ni pa jasno, ali je prav zaradi nje C. K. v zadnjem tednu spremljal newyorškega župana Billa de Blasia.

In če vse to še ni dovolj: komik je pred kratkim potrdil še, da bo režiral, napisal scenarij in igral v komediji I'm a Cop, kar bo prvi celovečerec v njegovi režiji po 14 letih.