Robert je v seriji izjemno upodobil mamilarskega kralja. Foto: Youtube
Robert je v seriji izjemno upodobil mamilarskega kralja. Foto: Youtube

Chew, ki je v seriji upodobil Proposition Joeja, je umrl v spanju na svojem domu v Baltimoru, je sporočila njegova sestra Clarise Chew.

Tudi njegovi nekdanji sodelavci iz priljubljene serije so na Twitterju že delili svojo žalost. Michael Kenneth Williams, ki zdaj navdušuje v seriji Imperij pregrehe (Boardwalk Empire), je tako tvitnil: "R.I.P. nadarjeni gospod Robert Chew." Williamsovo sporočilo je na družbenem omrežju delilo več kot 1.000 užaloščenih prijateljev in oboževalcev. Jamie Hector, še en zvezdnik serije, je napisal: "Nisem mogel verjeti temu #RIP Robert F Chew. Prop Joeja se bomo vedno spominjali, Robert Chew pa bo vedno ljubljen in pogrešan."

Ustvarjalec serije David Simon je v dolgem pismu, ki ga je poslal časopisu The Baltimore Sun v objavo, napisal posvetilo odličnemu igralcu, pohvalil pa je tudi njegovo predanost svoji skupnosti: "Robert ni bil le izjemen igralec, bil je pomemben član filmske in gledališke skupnosti v Baltimoru. Lahko bi šel v New York ali Los Angeles, kjer bi veliko več delal, toda ljubil je svoje mesto, zato se je odločil delati tam. Robertova upodobitev Proposition Joeja je bila tako popolna - od zelo zgodnjih prizorov -, da je bilo ustvarjalcem samoumevno, da bo svoje delo odlično izpeljal." Simon je dodal, da je bil Chew velikodušen in dober tudi zasebno.

Chew, ki je v Baltimoru deloval tako kot učitelj kot igralec, je bil mentor mladim igralcem v svojem domačem kraju. Svojim 22 varovancem je tako omogočil tudi nastop v četrti sezoni serije Skrivna naveza.

Vsesplošno hvaljeno HBO-jevo serijo, ki je prava študija neusmiljenega mesta, kjer se policija prepleta s kriminalci in politiki, so predvajali med letoma 2002 in 2008.