Zanimivost: Jamie Foxx je prvi oskarjevec v zgodovini, ki je sprejel vlogo zlobca v franšizi o Spider-Manu. Foto:
Zanimivost: Jamie Foxx je prvi oskarjevec v zgodovini, ki je sprejel vlogo zlobca v franšizi o Spider-Manu. Foto:
"Dame in gospodje, Neverjetni Harry Osborne." Foto: Twitter

Jamie Foxx v franšizi ne bo nihče drug kot Max Dillon, bolj znan kot Electro. " 52. dan. Ime mi je Max,"je Webb tvitnil ob sliki. Že v torek se je sicer na spletu pojavila fotografija modro pobarvanega, s prostetiko nadgrajenega futurističnega Electra - a kot Max Dillon je videti kot precej bolj človeški, lahko bi celo rekli "piflarski" očalar z razredčenimi lasmi, počesanimi čez plešo.

Človeški strelovod
Stilsko je videti, kot da je Electrov videz bolj kot klasični strip o Spider-Manu navdahnila serija Ultimate Spider-Man, ki so jo pri Marvelu izdajali med letoma 2000 in 2009, nekakšna modernizirana različica vsem znanih junakov. V Ultimate Spider-Manu so namreč imeli veliko bolj "realističnega" Electra kot v prvotnem stripu; leta 1964 se je ta zlobec prvič pojavil v fluorescentni maski, iz katere so udarjale strele. (Max Dillon je bil čisto običajen telegrafski delavec, dokler ga ni nesreča pri delu - stresel ga je izjemno močan tok elektrike - spremenila v mutanta, ki elektriko lahko nadzoruje in usmerja.) Tokrat si ustvarjalci želijo "nekaj bolj modernega, za prihodnost,"zato na fluorescentne barve ne moremo upati.

Prijatelj ali sovražnik?
In če smo že pri Spider-Manovih antagonistih: igralec Dane DeHaan je na isti dan tvitnil sliko sebe na snemanju; v filmu bo Harry Osborn , najboljši prijatelj Petra Parkerja, ki pa se, če se držimo pripovednega loka v stripu, prelevi v njegovega največjega sovražnika. DeHaan je pripisal še: "Dame in gospodje, skupinice in oboževalci vseh starosti, predstavljam vam: #Neverjetnega Harryja Osborna." (Harry je v stripu sin bogatega industrijca Normana Osborna; ni še znano, ali se tudi v filmski franšizi eden od njiju prelevi v Green Goblina.)

Film v kinematografe prihaja šele maja 2014, bolj nestrpno kot na slike Andrewa Garfielda v pajkovi obleki pa čakamo na kak prizor s Paulom Giamattijem v vlogi orjaškega Rhina.