Film
Služba Brie Larson je nekaj časa visela na nitki, ker je scenariste skrbelo, da je preprosto premlada, da bi bila verodostojna kot vojaška pilotka z bleščečo kariero. Predstavniki vojaških sil so jih nato pomirili, da bi pilot med 28. in 34. letom lahko imel za seboj že veliko dosežkov. Foto: IMDb

Stotnica Marvel: Brie Larson v boju z vesoljci

Nov napovednik za naslednji veliki Marvelov spektakel
4. december 2018 ob 15:15
Ljubljana - MMC RTV SLO

Studio Marvel bo marca v kinematografe pripeljal prvo superjunaški spektakel z žensko protagonistko; Stotnico Marvel obenem tudi režira ženska, Anna Boden. Na spletu si že lahko ogledate drugi uradni napovednik z Brie Larson v glavni vlogi.

Dogajanje filma Stotnica Marvel je postavljeno v devetdeseta leta prejšnjega stoletja, torej v čas pred začetkom "Marvelovega filmskega vesolja", ki ga poznamo iz cele serije filmov. Protagonistka je nekdanja vojaška pilotka Carol Danvers (Brie Larson), ki je nadnaravne moči dobila po tem, ko se je njena kri "okužila" z DNK-jem militaristične vesoljske rase Kree. Zdaj kot Stotnica Marvel varuje galaksijo pod okriljem elitne kreejevske enote Starforce. Ko se Zemlja znajde v precepu spora med dvema različnima svetovoma, je "hibridna" stotnica, ki lahko doseže mir med stranema Kreejev in Skrullov.

Skrulli so še ena vesoljska rasa, bitja, ki lahko spreminjajo obliko – tudi v obliko neškodljive stare ženičke na javnem prevoznem sredstvu, kot lahko zdaj vidimo v drugem uradnem napovedniku. Nov izbor odlomkov iz filma predstavi še Samuela L. Jacksona kot mladega Nicka Furyja, in če ste zelo pozorni, tudi Leeja Paceja, ki se vrača v vlogi Ronana Obtoževalca iz Varuhov galaksije.

Objava drugega napovednika je znak, da bi pri Marvelu gledalcem radi dali čas, da se navadijo na novo junakinjo, preden absolutno vso pozornost preusmerijo s težko pričakovanim napovednikom za Maščevalce 4 (Kevin Feige je namreč nedavno potrdil, da bo prvi napovednik za drugi del Brezmejne vojne objavljen še pred letom 2019, za kar jim torej ostaja manj kot mesec dni časa.)

Stotnica Marvel se bo seveda pojavila tudi v Brezmejni vojni 2: v prizoru po odjavni špici smo videli, da je prejela klic na pomoč od Nicka Furyja, preden se je ta sesedel v prah. Samuela Jacksona in Clarka Gregga (S.H.I.E.L.D.-ov agent Phil Coulson) je bilo treba za novi film vizualno pomladiti – tehnologija, k i jo je studio uporabil že za like v Ant-Manu in Varuhih galaksije 2. V filmu med drugim nastopijo še Jude Law, Ben Mendelsohn, Annette Bening in Gemma Chan.

Film, ki ga režirata Anna Boden in Ryan Fleck, je torej prvi spektakel izpod okrilja studia Marvel, ki ga (so)režira ženska in ima tudi žensko v naslovni vlogi. Za nameček je tudi prvi, za katerega je glasbeno podlago zložila ženska (Pinar Toprak). Pod scenarij je podpisanih kar sedem ljudi, med drugim oba režiserja.

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
ProPlayer
# 04.12.2018 ob 15:21
Komu je lahko to zanimivo LUL
sssitrap
# 04.12.2018 ob 15:26
kako jim je ratal za to vlogo najti eno najmanj karizmatičnih igralk ever?! brie larson bi lahko stala za mano v vrsti pred blagajno pa je ne bi porajtal, taka megla je
NOPCBS
# 04.12.2018 ob 15:35
s predhodnima komentatorjema bi sel rad stavit,

ali bo ta film imel vsaj 300 mio cistega profita

menim, da ja!
madli
# 04.12.2018 ob 16:58
@ProPlayer

Meni je to zanimivo. Dejansko komaj čakam. Končno spet Agent Coulson v filmu. Zadnje čase je Marvel "on fire" kar se tiče filmov in serij. Pač, razumem, da nekaterim superhero žanr ne ustreza najbolj, ampak za moje pojme Marvel nima neke konkurence. Sploh v tem kako so povezali 20 filmov v neko večjo celoto, pa še vedno lahko uživaš samo v posameznih filmih. Je pa bolj nagrajujoče, če si pogledal prejšnje filme.

@NOPCBS
medtem ko kaksnega intelektualnega sirjenja obzorja ne bo

Zakaj bi moral vsak film biti ne vem kako intelektualen? Včasih je pa fajn pogledat kakšen akcijski "popcorn" film. Ne rabi bit vsak film Inception, kjer še po filmu premišljuješ kaj je ta zaključek dejansko pomenil. Ali pa epski film kot je Gospodar Prstanov.

s predhodnima komentatorjema bi sel rad stavit,
ali bo ta film imel vsaj 300 mio cistega profita
menim, da ja!


Glede na to, da je imel $152 mio budgeta in da je Ant Man and The Wasp (ki ga je manj ljudi nestrpno pričakovalo) gladko zaslužil $622 mio, mislim da to ni vprašanje. Jaz mislim, da bo Captain Marvel v kategoriji Spidermana, Thora 3, Guardians 2, nekje okoli 800 mio. Čisto možno, da še več, glede na to, da je to zadnji film pred naslednjimi Avengerji.
NOPCBS
# 04.12.2018 ob 15:32
uf kako seksi bejba

tezko se bo temu upreti, me too!

medtem ko kaksnega intelektualnega sirjenja obzorja ne bo

Hollywood pobebavljenje mnozic v eksistencialno kognitivno dihotomijo po eni strani promovirajo seksualizacijo-objektivizacijo po drugi pa vsako najmanjso impulzivno naravno reakcijo disproporcionalno kaznujejo

smo kot eksperimentalni zajci, ki dobijo elektrosok vsakic ko ugriznejo v vedno vecji in slastnejsi korencek
oziris.va
# 04.12.2018 ob 17:42
Jaz pa sem vesel, da živimo v takšnem obdobju, ko je in prihajajo vedno novi in novi filmi s stripovskimi junaki.

Sicer bi rad videl kakšen film o Zagorju, morda kakšen vestern s Tex Willerjem ipd.
Mogoče enkrat ...

Dylan Doga smo že imeli, tako v italijanski kot v ameriški varianti. Kar gledljiva zadeva.
pazi_mina
# 04.12.2018 ob 19:43
jaz pa sem to Captain Marvel že večkrat videl...v ženskem smučanju zmaguje vse po vrsti...

PS: michaela shiffrin dostikrat obleče kombinezon tega lika na tekmah svetovnega pokala, glih tko če kdo še ni opazil
Do Brasil
# 04.12.2018 ob 17:54
@NOPCBS
ali bo ta film imel vsaj 300 mio cistega profita


Neki morajo prodajat. Staro paradigmo so ze dodobra izkoristili. Ce se nova ne bo obnesla, se bodo pa vrnili.
kingeston
# 06.12.2018 ob 12:57
fighting for feminism, gay, queer, lgbtr, and corporate way!
DLeagueStar
# 05.12.2018 ob 10:07
Ne tolk stokat fantje, sj je samo film.
OnionRing
# 05.12.2018 ob 08:31
PG13 filmi....beduus
pjandura
# 04.12.2018 ob 21:20
Služba Brie Larson je nekaj časa visela na nitki, ker je scenariste skrbelo, da je preprosto premlada, da bi bila verodostojna kot vojaška pilotka z bleščečo kariero. Predstavniki vojaških sil so jih nato pomirili, da bi pilot med 28. in 34. letom lahko imel za seboj že veliko dosežkov.

Ja, to bo to! Bingo! To je glavni problem tega filma res. Smeh.
simon-rupsi
# 04.12.2018 ob 20:47

oziris.va

, morda kakšen vestern s Tex Willerjem ipd


Vsaj eden film o Texu Willerju obstaja.

če ne štejem sem tudi turške filme o Zagorju.

Film bo zagotovo zaslužil veliko, a to ne pomeni, da je generičen kot jogurt, ki ga kupim , pojem in ga izločim, ter pozabim nanj.
zlobniCO2
# 04.12.2018 ob 18:40
To Kapitanka Marvel proti kapitanu Ameriki gremo! Dobro da je vedeti da je film režirala ženska
Kazalo