Čeprav je bil studio Sony še pred nekaj leti zaradi visokih produkcijskih stroškov in več zaporednih polomij finančno v zelo slabi koži, pa trenutno njegova filmska veja deluje
Čeprav je bil studio Sony še pred nekaj leti zaradi visokih produkcijskih stroškov in več zaporednih polomij finančno v zelo slabi koži, pa trenutno njegova filmska veja deluje "precej uspešno". Foto: Reuters
Možje X
Stroka napoveduje, da bo Rothman, ki ima izkušnje tako z blockbusterji kot z art filmsko produkcijo, stremel predvsem k pospešenemu razvijanju franšiz, kar je počel tudi v svojem mandatu pri studiu Fox. Foto: Kolosej

60-letni Rothman je tako vajeti studia prevzel iz rok Amy Pascal, ki se je zaradi hekerjev oz. svojih elektronskih pisem drugim hollywoodskim "velikim živinam" znašla v precejšnji zadregi. Na začetku tega meseca je bilo objavljeno, da svoje delovno mesto zapušča, da pa bo pod okriljem studia ustanovila lastno produkcijsko podjetje, ki bo začelo delovati maja.

Še več franšiz na obzorju?
Stroka napoveduje, da bo Rothman, ki ima izkušnje tako z blockbusterji kot z art filmsko produkcijo, stremel predvsem k pospešenemu razvijanju franšiz, kar je počel tudi v svojem mandatu pri studiu Fox. Tam je dal zeleno luč za začetek franšiz Možje X, Planet opic in Ledena doba.

V dvanajstih letih (2012), ko je bil na čelu Foxove veje Fox Filmed Entertainment, je bil Rothman znan po svoji finančni disciplini. Leta 2013 je prevzel vodenje podjetja TriStar Productions, filmskega in tv-studia, ter k sodelovanju privabil Georgea Clooneya, Meryl Streep in podobne.

Na zeleni veji
Čeprav je bil studio Sony še pred nekaj leti zaradi visokih produkcijskih stroškov in več zaporednih polomij finančno v zelo slabi koži, pa trenutno njegova filmska veja deluje "precej uspešno", kot komentira finančni analitik Daniel Ernst. Se pa vodstvo studia verjetno ne bi menjalo, če ne bi prišlo do hekerskega napada.

Rothman bo še vseeno odgovarjal Michaelu Lyntonu, ki ostaja na samem čelu cele japonske družbe. Lynton je naslednika Pascalove izbiral med več kandidati; v igri sta bila tudi njen namestnik Doug Belgrad in predsednik produkcije pri studiu Columbia, Michael De Luca.

"Tomova ustvarjalnost, velik nabor zvezd in dobre zveze ter dolg niz komercialnih uspehov so v tej industriji brez primerjave, obenem pa točno to, kar iščemo pri širjenju svojega filmskega posla," je v izjavo za javnost zapisal Lynton.